Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:12  |  16/10/2018

Data i hora oficial

El temps

25 DE NOVEMBRE: DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

  • En tierra de hombres

    En tierra de hombres

  • Mujeres estremecedoras, a càrrec de Sandra Rossi

    Mujeres estremecedoras, a càrrec de Sandra Rossi

19/11/2017

El dia 25 de novembre, a les 20 hores, a la Sala de la Concòrdia, es realitzarà l'espectacle "Mujeres estremecedoras", un espectacle de narració oral a càrrec de Sandra Rossi, que relata la vida de Dones que lluiten per tenir el poder sobre les seves pròpies vides.

Abans del començar l'obra, es llegirà el manfest25 novembre 2017. Enguany es posa l’accent a visibilitzar les múltiples i diverses violències sexuals existents a l’espai públic, derivades dels rols i comportaments naturalitzats en la societat heteropatriarcal. Aquestes situacions vulneren la integritat física i emocional de les dones (comentaris degradants, tocaments no desitjats, amenaces, pressions, assetjaments, control, agressions físiques,...) i n'atempten contra la llibertat.

 

 

Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

 

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

 

Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les donesData de modificació: 22/11/2017 18:31:26