Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:12  |  20/03/2019

Data i hora oficial

El temps

VISITA IBERA A MONS OBSERVANS

  • Visita teatralitzada a Mons Observans a càrrec d'Elena Codó

    Visita teatralitzada a Mons Observans a càrrec d'Elena Codó

18/10/2017

El diumenge 15 d'octubre, amb motiu de la celebració del cap de setmana iber a Catalunya, Mons Observans va oferir de nou la visita teatralitzada ibera "La mirada d'Akaïs" en la qual es va presentar l'assentament romà republicà de Can Tacó des del punt de vista de la població ibera que habitava les terres del Vallès als inicis de la romanització.

 

La visita va estar protagonitzada per Akaïs, una dona ibera que treballava a les ordres del magistrat que governava el palau i que va acompanyar els visitants a fer un recorregut pels diversos espais de treball de l'assentament: els magatzems, la cuina, les cisternes, etc. Mentre fa la visita Akaïs va reflexionar, en veu alta pel públic que realitzava la visita, sobre el paper que van tenir els romans en la desaparició de la cultura ibèrica i va explicar com van viure els ibers aquest moment de canvi en el qual van perdre, fins i tot, la seva pròpia llengua.

Aquesta visita teatralitzada es va presentar per primera vegada el mes de maig de 2016 en el marc del programa Mons Observans cap al tard per complementar la visa estat la primera representació del 2017.

 

Les visites teatralitzades es realitzen el tercer diumenge de cada mes, coincidint amb el cap de setmana que Mons Observans dedica al públic familiar. A més de les visites es van realitzar els tallers familiars que s'alternen mensualment a fi de variar l'oferta cultural del jaciment (taller d'arqueologia, de jocs romans, d'indumentària, etc.).

 

Els dos diumenges restants del mes d'octubre, dies 22 i 29, es realitzaran visites guiades i el públic assistent podrà veure l'exposición permanent  del Punt d'Informació del jaciment de Mons Observans.Data de modificació: 17/10/2017 14:10:14