Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

21:03  |  16/08/2018

Data i hora oficial

El temps

LES ACTIVITATS DE LLEURE, UNA OPORTUNITAT DE FORMACIÓ I OCUPACIÓ PER EL PÚBLIC JOVE

 • Casal d'Estiu

  Casal d'Estiu

 • Casal d'Estiu

  Casal d'Estiu

 • Casal d'Estiu

  Casal d'Estiu

 • Casal d'Estiu

  Casal d'Estiu

16/7/2017

Durant aquests dies ens hem familiaritzat amb la imatge de grups de nens i joves, amunt i avall, pels diferents carrers i indrets del poble. Són els infants participants del Casal d'Estiu organitzat per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, que arribarà a la seva fi aquest divendres.

 

Casal d'Estiu

El Casal d'Estiu és una alternativa de l'Ajuntament de Montmeló per als infants i joves que, després d'un intens any acadèmic, poden dedicar els seus matins a l'oci i la diversió. Enguany, el Casal d'Estiu ha aplegat 302 infants i joves que, durant quatre setmanes, han gaudit d'un ampli ventall d'activitats: tallers, jocs d'aigua, gimcanes, sortides a la platja, acampades nocturnes, activitats d'aventura, excursions per conèixer l'entorn i, sobretot, molta piscina i festes de l'aigua a la plaça de la Vila.

 

Per dur a terme la planificació i desenvolupament del casal, s'han contractat 47 monitors i monitores titulats en el lleure a través del Servei d'Ocupació del Departament de Promoció Econòmica. L'equip de monitoratge ha inclòs 3 persones en la direcció, 5 monitors per a infants amb necessitats especials i 1 monitor dinamitzador (novetat d'aquest any). També, han prestat la seva col·laboració 14 joves voluntaris juntament amb 1 monitor en pràctiques. Un total de 50 infants i joves de famílies amb menys recursos econòmics han pogut participar també en el casal gràcies a les beques que s'ofereixen des del consistori.

 

Curs de monitoratge

Paral·lelament, durant el mes de juny i juliol, el departament de Promoció Econòmica i la Fundació Pere Tarrés han dut a terme un nou curs de monitoratge d'activitats d'educació en el Lleure infantil i juvenil. Aquest curs, s'adreça a persones majors de 18 anys que volen adquirir els coneixements necessaris per treballar amb infància i joventut en l'àmbit de les activitats de lleure.

 

El curs és reglat i inclou 100 hores de formació presencial, 25 hores de formació virtual, i posteriorment caldrà superar 160 hores de pràctiques i entregar una memòria. El cost real del curs és de 210 euros, però per als usuaris del Servei Local d'Ocupació l'import ha estat de 150.

 

Aquest és el tercer any consecutiu que s'organitza aquesta formació. A l'edició d'enguany hi participen 14 alumnes -10 de Montmeló- i finalitza les 100 primeres hores de teoria avui 21 de juliol.

 

Les persones que encara no són majors d'edat o bé no han pogut fer aquest curs per qüestions d'horari, tindran una nova convocatòria a finals d'any.

 

Un cop superada la formació, els participants obtenen el diploma de Monitor d'Activitats d'Educació en el Lleure Infantil i Juvenil de la Generalitat de Catalunya, títol acreditatiu per treballar com a monitor de lleure en esplais, casals d'estiu, casals infantils i colònies.

 

Temporada de piscines

Per últim, la utilització de les piscines creix cada estiu i prova d'aquest fet és que enguany s'han realitzat 2665 abonaments o carnets de temporada, dels quals 342 eren nous abonaments. És un any més una xifra rècord que demostra el bon estat d'aquestes instal·lacions i la bona acollida i valoració de les persones usuàries.

 

Pel que fa als cursets de natació, durant aquest mes de juliol, hi ha hagut 11 grups amb una vuitantena de persones inscrites. Durant el mes d’agost es continuen els cursets de natació al matí, amb dos grups. La temporada de piscines d'estiu permet ocupar un total de 16 persones inscrites a la borsa de treball per a prestar els diferents serveis: manteniment de l'espai i instal·lacions, control d'accessos, socorristes i monitoratge de natació.Data de modificació: 20/07/2017 18:03:45