Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:07  |  17/01/2019

Data i hora oficial

El temps

MILLORA DE L'ACCESSIBILITAT AL CARRER DE MARAGALL

  • Rampa d’accés a l’edifici del bloc 7 del carrer de Maragall

    Rampa d’accés a l’edifici del bloc 7 del carrer de Maragall

14/6/2017

El veïnat del bloc núm. 7 de Maragall, amb l'assessorament tècnic de l'ajuntament, realitza unes obres per millorar l’accessibilitat a l’edifici

 

El veïnat d'aquesta finca de més de 50 anys, han dut a terme les obres per adaptar les antigues escales d’accés a l’edifici, substituint-les per una rampa adaptada. L’ajuntament ha facilitat la gestió a la comunitat de veïns, un cop van exposar la dificultat que tenien algunes persones residents amb una mobilitat cada cop més reduïda. La col·laboració dels serveis tècnics municipals ha contribuit en el disseny de la solució constructiva que compatibilitza la voluntat dels veïns i les necessitats de mobilitat de la resta de ciutadania en aquest punt.

 

La comunitat va encarregar el projecte tècnic d'acord amb la proposta dels serveis tècnics municipals i després de sol·licitar el permís d'obres corresponent, s'ha dut a terme l’obra de rehabilitació, que ha consistit en la realització d’una rampa adaptada a la via publica i la reforma de la vorera afectada. L'Ajuntament ha realitzat la cessió de la gestió de l’espai públic que ocupa la rampa, per 50 anys sense cap cost per a la comunitat, donada la inversió que ha assumit íntegrament les veïnes i veïns per a fer les obres d’urbanització de tot l’àmbit.

 

La bona iniciativa veïnal i la col·laboració entre l'administració local i la ciutadania han donat com a resultat la realització d'aquestes obres en un espai de certa complexitat,  que el veïnat demanava des de feia temps. La millora de l’accessibilitat als edificis i a les plantes es fa cada cop més necessària per a l’envelliment de les persones que hi resideixen en edificis plurifamiliars antics del municipi.

 

És important que tots els veïns i veïnes residents prenguin consciència d’aquesta situació i facilitin l’acord entre tota la comunitat.  L’Ajuntament, com ha passat en aquest cas i en d’altres, com per exemple el carrer Balmes, està obert a col·laborar amb les comunitats per a la millora de l’accessibilitat.Data de modificació: 16/06/2017 15:03:49