Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:11  |  09/12/2018

Data i hora oficial

El temps

ADIF INVERTIRÀ 2,3 M€ EN LA URBANITZACIÓ DE LA LLOSA DE COBERTURA A MONTMELÓ

  • Vista aèria de la zona d'urbanització de la llosa

    Vista aèria de la zona d'urbanització de la llosa

9/5/2017

Adif Alta Velocitat invertirà més de 2,3 milions d'euros (IVA inclòs) en les obres de la primera fase d'urbanització de la llosa de cobertura de la infraestructura ferroviària d'alta velocitat i ample convencional al seu pas per Montmeló (Barcelona).

 

La propera licitació d'aquestes obres, que ha estat anunciada avui per Adif Alta Velocitat a l'Ajuntament de Montmeló, respon al compromís d'aquesta entitat pública d'escometre la integració de la infraestructura ferroviària en el municipi, amb la finalitat d'oferir als veïns un nou espai de convivència i de connexió entre els dos sectors situats a ambdues bandes del soterrament.

 

L'anunci de la licitació arriba després de la reunió que va mantenir l'alcalde, Antoni Guil, el passat dia 20 d'abril a Madrid, amb la directora general d'explotació i construcció d'Adif, Isabel Pardo, i de la seva posterior visita a Montmeló, el dia 24 del mateix mes.

 

Aquesta actuació, ha estat definida i consensuada en tot moment amb l'Ajuntament i d'acord amb la planificació urbanística vigent, es durà a terme en una superfície de 12.982 m2, en l'espai comprès entre els carrers de Lluís Companys i de Pompeu Fabra (inclòs), en el centre del nucli urbà d'aquest municipi. 

 

El projecte preveu un conjunt integrat en l'entorn, amb la creació d'una zona de jocs infantils, espais amb graderies i terres, dues pèrgoles d'acer galvanitzat (que es creuaran entre sí amb la graderia) i una zona de calçada pavimentada a l'avinguda de Pompeu Fabra.

 

Per dur-ho a terme s'executarà, prèviament, sobre la llosa una capa d'impermeabilització addicional a la ja existent per tal d'augmentar l'estanqueïtat del calaix ferroviari, treballs de pavimentació, jardineria, instal·lacions d'il·luminació i drenatge, col·locació de pilones de separació entre les calçades i les zones de vianants i el cobriment del forat de ventilació de les vies amb una reixa tipus tramex. També s'ha tingut en compte la disposició de les sortides d'emergència i pous de ventilació per a la seva integració en la urbanització de l'entorn.

 

A més, sobre la vora de la llosa i davant de l'antiga estació ferroviària es realitzarà una petita rampa i una escala pel futur accés a la segona planta d'aquest edifici.

 

Finalment, també es duran a terme actuacions fora de la llosa, a la part inicial del carrer de Miquel Biada i a l'entorn del carrer del Primer de Maig.



Data de modificació: 11/05/2017 18:00:05