Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:01  |  20/03/2019

Data i hora oficial

El temps

CONCLOU EL CAP DE SETMANA DEDICAT A L'ESPERIT DE MONTJUIC

  • Espíritu de Montjuic

    Espíritu de Montjuic

  • Espíritu de Montjuic

    Espíritu de Montjuic

  • Espíritu de Montjuic

    Espíritu de Montjuic

10/4/2017

Petits i grans han pogut gaudir de tres dies on els clàssics dels 60, 70 i 80 han estat els protagonistes.


Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- L’Espíritu de Montjuïc al Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat un èxit. El sol i la bona temperatura han acompanyat tots els assistents que s’han apropat al traçat per gaudir de la sisena edició del revival català. Cotxes clàssics, F1 històrics i activitats de tot tipus han recreat un ambient nostàlgic perfecte en què els grans han fet partícips els petits i viceversa.

Les diverses exhibicions i activitats al pàdoc i les curses que s’han dut a terme sobre la pista del Circuit s’han repartit el protagonisme a parts iguals davant una gran afluència de públic. Avui, el campionat Targa Iberia Regularity Series ha obert i tancat la jornada, abaixant el teló de l’Espíritu de Montjuïc amb la disputa de dues curses de resistència de 50 minuts cadascuna. Igualment, s’han pogut veure dues curses de la primera prova del campionat holandès de Turismes i GT de 1947 a 1965, la NKHTGT, que ha coronat Sanders Van Gils i Bob Stevens com a campions respectius.

La cursa estrella del dia ha estat la del FIA Masters Historic Formula One Championship, amb monoplaces d’F1 de 1966 a 1985, l’època daurada de la disciplina i que ha vist com Michael Lyons es feia amb el triomf de la segona cursa del cap de setmana al volant d’un Williams FW07C (1981). Als històrics d’F1, els han acompanyat els Sports Car, amb una cursa de resistència de 60 minuts en què la parella formada per Max Smith Hilliard i Nick Padmore s’han alçat amb la victòria al volant d’un Chevron B19 de 1971.

Al pàdoc, els assistents han pogut tornar a veure l’exposició de cotxes de cinema i del concurs d’elegància “Arte en Movimiento”, acompanyats de música de l’època emesa per Radio Espíritu de Montjuïc. El quartet de swing, com ja va fer ahir, ha amenitzat la pista de ball amb música dels anys 30, i l’han acompanyat també classes diverses de Salsa, Jazz, Zumba i Jumping. Pel que fa al circ, els pallassos de la tele han estat homenatjats al so del famós “¿Como están ustedes?” i els més petits han gaudit amb la màgia, els titelles i els tallers de pintacares.

També els nens i nenes han pogut participar en una nova edició dels 500 Metres de Barcelona “Un globo, dos globos, tres globos”, la cursa infantil amb cotxes de pedals que s’ha celebrat al migdia i que ha fet les delícies tant dels petits participants com de tots els que han presenciat aquesta divertida competició.

Amb la volta d’exhibició per la pista dels cotxes anteriors a 1980 que han assistit a l’esdeveniment, s’ha tancat un cap de setmana que ha permès apropar l’esport del motor clàssic al gran públic i, també, als més petits.

 Data de modificació: 13/04/2017 19:03:57