Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:50  |  14/12/2018

Data i hora oficial

El temps

L'ALCALDE DE MONTMELÓ ASSISTEIX A L'ACTE INSTITUCIONAL DEL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

  • Acte institucional al Palau de la Generalitat, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

    Acte institucional al Palau de la Generalitat, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

22/3/2017

En l'acte celebrat avui al Palau de la Generalitat, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, centrat enguany en la gestió de les aigües residuals, s’han guardonat els 24 finalistes del concurs d’Instagram #acaworldwaterday2017, convocat per l’Agència Catalana de l’Aigua

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat la intensa tasca duta a terme en els darrers anys a Catalunya en el cicle integral de l’aigua. “L’aigua és l’element que ens costa menys diners, però que té més valor en tots els àmbits de la nostra vida; per això l’aigua més cara és la que no es té” ha remarcat el conseller

 

Rull ha valorat l’esforç tècnic i inversor que s’ha fet al nostre país per  assolir l’increment de garantia a les zones més poblades “en un 30%, amb la potencial incorporació de 122 hm3 de nova aigua arran de la incorporació de la dessalinització, la recuperació de captacions i les millores en els tractaments de potabilització”. Tanmateix ha asssenyalat, “ara cal tancar el cercle amb la millora dels abastaments locals amb fonts de proveïment d’aigua vulnerables”, fent una clara al·lusió als ajuts de 30 milions d’euros previstos per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) entre 2016 i 2018.  

 

Disposar de major garantia és una de les fites de la Generalitat de Catalunya, però també cal preservar el bon estat dels nostres ecosistemes hídrics. En aquest sentit, el conseller s’ha referit a la bona implantació del sanejament a Catalunya en els darrers 20 anys, fent possible que “avui hi hagi 510 depuradores en servei, que garanteixen el sanejament de més del 97% de la població. La gestió del sanejament a Catalunya ens ha permès disposar d’aigua en qualitat i quantitat”.

 

El següent objectiu, segons el titular de Territori i Sostenibilitat, serà la millora de depuradores que requereixen modernitzar els seus equipaments i construir de manera progressiva sistemes de sanejament en petites poblacions o nuclis aïllats.

 

  

Les millors fotografies de l’aigua

 

El conseller ha lliurat els diplomes als 24 finalistes del concurs de fotografia de

la xarxa social Instagram #acaworldwaterday2017, convocat per l’ACA  per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. El concurs ha comptat amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes, la Universitat Pompeu Fabra, la Fundació Agbar, el periodista i director de l’Espai Terra de TV3, Tomàs Molina, i la il·lustradora Roser Capdevila. En total s’han presentat prop de 900 propostes publicades a Instagram.

 

El concurs, que es celebra per segon any consecutiu, està plantejat com una activitat no competitiva, orientada a la sensibilització a través de les xarxes socials, que ha convidat un públic ampli i heterogeni a sumar-s’hi . Les fotografies havien de destacar fotogràficament valors com la sostenibilitat en la gestió; la relació amb el canvi climàtic; les conseqüències i les relacions; i l’impacte i la reflexió sobre el nostres hàbits quotidians, en qualsevol dels seus aspectes. En la valoració s’ha tingut en compte la qualitat, la creativitat i l’originalitat de les imatges.

 

 

25 anys per commemorar l’aigua

 

El Dia Mundial de l’Aigua, instituït per les Nacions Unides a la Conferència de Rio de Janeiro del 1992, i que se celebra cada 22 de març, serveix per recordar la importància de l’aigua i la defensa de la gestió equilibrada i sostenible d’aquest element cabdal per a la vida i el desenvolupament de la societat i, alhora, per garantir la qualitat ambiental del nostre entorn.Data de modificació: 23/03/2017 17:03:00