Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:13  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ EXIGEIX A LA GENERALITAT QUE ASSUMEIXI LA RESPONSABILITAT I EL FINANÇAMENT DE LES LLARS D'INFANTS MUNICIPALS

  • Roda de premsa Educació 0-3 anys

    Roda de premsa Educació 0-3 anys

  • Roda de premsa Educació 0-3 anys

    Roda de premsa Educació 0-3 anys

10/3/2017

L'alcalde de Montmeló ha assistit avui a la reunió de treball i a la roda de premsa al Parlament amb altres representants del món municipal per reclamar al Govern de la Generalitat compromís amb la xarxa d’escoles bressol municipals. 
 

Amb aquest acte, els grups parlamentaris Socialista i el de Catalunya Sí que es pot, han fet palesa la seva demanda del compliment de l’esmena que han introduït al Pressupost de 2017 i reclamen la coresponsabilitat del Govern amb les llars d’infants municipals recuperant un mòdul de 1.600€ per plaça. El Departament d’Educació ha reconegut que dels més de 140M€ previstos entre 2012 i 2014 per subvencionar llars d’infants només 73M€ s’han destinat a aquesta finalitat i, per tant, recursos d’escoles infantils han anat a parar a concerts educatius.


A la roda de premsa posterior, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha defensat la importància de l’educació 0-3, i ha destacat que les escoles bressol són un element fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats i permetre la conciliació laboral i familiar. “Per tots aquests motius sentim traïda la confiança entre món local i Generalitat, perquè som els ajuntaments els que mantenim la xarxa pública d’escoles bressol fent un esforç pressupostari per dotar-les d’un finançament suficient per fer-les realitat; és hora de que el Govern de la Generalitat ens liquidi els deutes pendents i hi hagi un millor finançament per a les escoles bressol municipals”, ha conclòs.

 

A aquesta trobada han participat, entre d'altres, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia i la portaveu d’Educació al Parlament, Esther Niubó.

 Data de modificació: 10/03/2017 16:16:19