Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:05  |  17/02/2019

Data i hora oficial

El temps

MONS OBSERVANS REPRÈN L'HORARI DE PRIMAVERA, OBRINT AL PÚBLIC CADA CAP DE SETMANA

  • Visita teatralitzada a Mons Observans a càrrec d'Elena Codó

    Visita teatralitzada a Mons Observans a càrrec d'Elena Codó

  • Taller de jocs romans

    Taller de jocs romans

13/4/2017

Coincidint amb l'arribada del mes de març el jaciment arqueològic de Mons Observans ha reprès les visites setmanals a l'assentament romà de Mons Observans. Durant els mesos d'hivern l'horari de visita era mensual.

 

Amb l'arribada el bon temps el jaciment tornarà a obrir cada diumenge en l'horari habitual, des de les onze del matí fins a les dues del migdia, amb visites guiades a les 11 h i a les 12,30 h. El tercer diumenge de cada mes es faran visites teatralitzades i tallers familiars adreçats al públic infantil.


Continuant amb la mateixa línia d'activitats de l'any passat, el taller d'arqueologia que es feia habitualment s'alternarà amb un taller de jocs romans que es va presentar l'any 2016. Aquest nou horari es mantindrà fins a finals de maig, moment en què, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, començarà l'horari d'estiu i el jaciment obrirà els dissabtes des de les 7 de la tarda fins a 2/4 de 10 del vespre en el marc del programa de visites "Mons Observans cap al tard".

Fora d'aquest horari es poden concertar visites i tallers per a grups a partir de 15 persones.

 

ELS JOCS ROMANS

 

A l'època romana hi havia diversos jocs en els quals s'empraven les nous com si fossin bales: el ludus deltae, que era una gran xarranca de forma triangular en la qual, en comptes de pedres, s'utilitzaven nous, el ludus castellorum, que consistia a fer castellets de nous, el triangulus nocis, similar a la petanca, i molts d'altres. Tots aquests jocs tenien en comú que qui resultava guanyador es podia quedar les nous i ja tenia berenar.

Si voleu jugar amb nosaltres i, de passada, aprendre una mica d'història, no us podeu perdre aquest taller. Us hi esperem!

 Data de modificació: 16/04/2018 08:50:52