Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:27  |  14/11/2018

Data i hora oficial

El temps

NOVA CONEXIÓ AMB L'AP-7 PER REDUIR CUES A LA C-17 AL TERME MUNICIPAL DE PARETS DEL VALLÈS

  • Nou enllaç entre la C17 i l'AP7

    Nou enllaç entre la C17 i l'AP7

13/2/2017

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya projecta la construcció d’un tercer carril a la C-17 entre Parets i Granollers que anirà acompanyada d’una nova connexió amb l’AP-7 en direcció Tarragona amb l’objectiu d’eliminar les retencions que es formen a diari en aquesta zona.

 

La mesura anirà acompanyada de canvis al tronc central de l’AP-7 amb la senyalització d’un tercer carril al tram d’uns dos quilòmetres en sentit sud (inclosa la zona del viaducte, al nord del nucli urbà de Mollet), que ara només en té dos. És el sector situat entre la bifurcació amb la C-33 i l’enllaç entre l’AP-7 i la C-17, a Mollet, on s’intervindrà sense modificar l’amplada de la calçada, només canviant la senyalització i línies. Aquesta intervenció, que assumirà la Generalitat, ha de comptar amb el permís del Ministeri de Foment, titular de la via.

 

Aquesta obra s’afegeix a la proposta de construcció del tercer carril a la C-17 entre Granollers i Parets després de veure que, per solucionar les retencions, calia resoldre l'embús que es forma a l’enllaç de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Fer-ho allargant el tercer carril que es construirà a la C-17 era complex i costós econòmicament perquè la via en aquest tram passa en viaducte sobre el Tenes i encaixada pels murs pantalla de l’enllaç de l’Eixample de Parets. Per això es posa sobre la taula aquesta alternativa, més barata i ràpida d’executar i que per als conductors no representarà un augment significatiu ni en quilòmetres de recorregut ni en temps. La intenció del Govern és executar-ho amb un projecte independent.

 

L'ajuntament de Montmeló, que participa en les reunions que el departament de Territori està mantenint amb els ajuntaments, ha demanat al Servei Territorial de Carreteres de Barcelona la incorporació a aquest estudi, la millora dels accessos rodats des de Montmeló a les infraestructures viàries AP7, C33 i C17.Data de modificació: 14/02/2017 08:04:59