Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:13  |  17/02/2019

Data i hora oficial

El temps

LA POLICIA LOCAL REALITZA UN CONTROL DE FUMS DINS DEL MUNICIPI

  • Control de fums a Montmeló

    Control de fums a Montmeló

  • Control de fums a Montmeló

    Control de fums a Montmeló

29/9/2016

Durant el dia d'avui, la policia local ha realitzat, d'11 a 14 hores, un control de fums a la zona d'aparcament de l'autobús de la plaça Ernest Lluch.

Aquest control és una de les activitats que anualment es realitza durant la Setmana de la Mobilitat, amb la finalitat de detectar els vehicles contaminants que passen pel nucli urbà de Montmeló i informar els conductors de les mesures que han de prendre. El contro informatiu s'ha realitzat des d'una unitat mòbil ubicada al carrer Vic, davant de la benzinera de Montmeló.

Els vehicles motoritzats representen una font important de contaminació de l'aire. El parc automotor inclou un nombrós i actiu conjunt de vehicles propulsats per la combustió d'hidrocarburs (ciclomotors, automòbils i camions).

Les emissions procedents de les fuites d'aquests vehicles contenen monòxid de carboni, hidrocarburs i òxids de nitrogen que són alliberats a l'atmosfera en importants quantitats; són els components del "smog oxidant fotoquímic". Per aquesta raó, les zones urbanes més poblades són les que pateixen la major contaminació d'aquest tipus.

La contaminació vehicular de l'aire produeix efectes nocius per a la salut humana. Els estudis epidemiològics establint comparacions entre àrees urbanes (elevat nivell de contaminació) i àrees rurals (baix nivell de contaminació) demostren que l'augment dels casos de malalties respiratòries està relacionat amb les primeres.Data de modificació: 29/09/2016 15:01:10