Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:40  |  15/10/2018

Data i hora oficial

El temps

MÉS DE 500 FULARDS SOLIDARIS VENUTS DE LA CAMPANYA "LES GEGANTES AMB TU". TOT ESTÀ PREPARAT PER A LA PASSEJADA DEL DIA 1

  • Les Gegantes amb tu. Fulard Rosa Solidari

    Les Gegantes amb tu. Fulard Rosa Solidari

  • Les Gegantes amb tu. Passejada solidària 1 d'octubre

    Les Gegantes amb tu. Passejada solidària 1 d'octubre

  • Les Gegantes amb tu. Recorregut passejada

    Les Gegantes amb tu. Recorregut passejada

25/9/2016

Els 33 establiments de la UBCM  ja han venut més de 500 fulards solidaris. La passejada solidària espera tenyir de rosa els carrers de Montmeló el prÒXIM 1 d'octubre.

La venda de fulards solidaris roses està tenint una gran acollida entre la ciutadania de Montmeló. Ara com ara es porten venuts més de 500 fulards, la qual cosa fa preveure que la passejada del dia 1 d'octubre serà un rotund èxit i omplirà els carrers de persones amb mocador rosa, en suport de la lluita contra el càncer.

El dia 1 d'octubre tindrà lloc la passejada de la geganta Montse de Montmeló, al costat de la geganta de Sant Pere de Vilamajor, localitat on va néixer el projecte "Les gegantes amb tu". La passejada començarà a les 10 del matí a la plaça de la Vila i finalitzarà a les 13 hores aproximadament amb una gran botifarrada popular al parc del Sant Crist, organitzada per l'Associació de Veïns d'aquest barri. La venda de tiquets es realitzarà a la mateixa plaça del Sant Crist. El cost del mateix serà de 4 euros (botifarra + pa amb tomàquet + aigua o vi). Els beneficis d'aquesta botifarrada també es sumaran a la campanya "Les gegantes amb tu"

 

Durant el recorregut es faran diferents parades i balls a càrrec de les Gegantes. Els organitzadors volen que aquest dia Montmeló s'ompli de fulards roses solidaris per recaptarl a quantitat més gran possible de diners. Durant la jornada es podran adquirir els fulards al llarg de la passejada, i a diferents punts del recorregut (plaça de la Vila, camp de futbol i parc del Sant Crist).

 

La colla Gegantera, organitzadors d'aquesta campanya, han realitzat una crida perquè el dia 1 d'octubre hi hagi una gran participació de persones acompanyant les gegantes i lluint el mocador rosa al coll o penjats dels balcons de les cases per on passi la comitiva.

També volen agrair a la Unió de Botiguers i Comerciants de Montmeló i a l'Associació de Veïns del Sant Crist, el gran esforç, treball i suport que han mostrat amb el projecte des del primer moment.

 

Els Amics de la Fotografia de Montmeló també col·laboren realitzant una mega foto final al parc es Sant Crist, de les gegantes al costat de totes les persones participants en la cercavila.

 

 

TROBADA DE GEGANTES A BARCELONA

"Les Gegantes amb tu" culminarà amb una gran Trobada de Gegantes i Gegantones a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona el 20 de novembre, ​​on està prevista la participació de més de 150 colles, 200 figures i 800 músics. Tota la recaptació d'aquest projecte va destinada en un 90% a la FUNDACIÓ WHIO (Vall d’Hebron Institut Oncològic), en el projecte d'estudi en profunditat de les alteracions moleculars del càncer de mama: avaluació dels factors moleculars pronòstics i predictius de resposta a tractaments diana contra en càncer de mama, i el 10% restant a la fundació ONCOVALLÈS.

 

 

SOBRE "LES GEGANTES AMB TU"

Què és Les Gegantes amb Tu? Al novembre del 2015 a una gegantera de Sant Pere de Vilamajor li van diagnosticar càncer de mama. De forma espontània tot el seu entorn va començar a posar sobre la taula iniciatives per contribuir a lluitar de forma efectiva contra la malaltia i també donar suport a les malaltes. Per tal de coordinar aquestes idees es va constituir l’associació Les Gegantes amb tu.

 

Quins són els objectius? Són tres: donar a conèixer la malaltia, contribuir econòmicament a la recerca mèdica, i organitzar la trobada de Gegantes més gran que s’hagi fet mai, com a cloenda d´aquest projecte.

 

 On aniran els diners? El 90% del que es recapti anirà al projecte Estudi en profunditat de les alteracions moleculars del càncer de mama: Avaluació dels factors moleculars pronòstics i predictius de resposta a tractament diana contra el càncer de mama de la Vall d’Hebron Institute of Oncology, un dels centres de recerca oncològica més reconeguts. El 10% restant anirà a Oncovallés, Fundació d’Ajuda Oncològica, com a representant de l’ajuda més directa a les persones afectades de càncer i els seus familiars.

 

La volem ajudar de dues formes: educant i també recollint diners perquè el seu problema, i el de tantes altres dones, deixi de ser-ho.

 

Per fer-ho possible farem una sèrie d’activitats al llarg de l’any que culminaran a l’octubre amb la trobada de gegantes més gran que s’hagi fet mai, i que l’excusa no sigui cap altre que contribuir en la lluita pel càncer de mama

 

Més informació: http://www.lesgegantesambtu.org/

 Data de modificació: 29/09/2016 19:35:59