Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:11  |  20/05/2019

Data i hora oficial

El temps

MESURES PER ACONSEGUIR UNA TINENÇA D'ANIMALS DE COMPANYIA MÉS RESPONSABLE

  • Tríptic sobre la tinença i protecció d'animals

    Tríptic sobre la tinença i protecció d'animals

7/8/2018

Al mes de març de 2015 va ser aprovada la nova Ordenança Municipal sobre la Tinença i Protecció d'animals. Amb ella es va garantir una tinença responsable dels animals per aconseguir un bon nivell de convivència entre ells i les persones, assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, i preservar tant la seva salut i seguretat com la de les persones.


D'altra banda, des de l'Ajuntament es vol conscienciar la ciutadania de les responsabilitats que comporta tenir un animal de companyia (gat, gos i/o fura). Per això l'Ajuntament es va posar en contacte amb les persones propietàries d'una mascota per informar-los de la nova ordenança i per tal de lliurar-los una placa amb el nom de l'animal censat.

 

També es va elaborar un tríptic que es va distribuïr conjuntament amb la placa i també a totes les persones que censen la seva mascota. El tríptic informa sobre el cens dels animals i sobre les zones d'esbarjo de Montmeló (ZEG). També es donen recomanacions per tenir una adequada cura de la mascota i algunes normes bàsiques de convivència entre les persones, les mascotes i l’espai públic.

 

Per últim, recordar que La FAADA (Fundació per a l'assessorament i acció en defensa dels animals) duu a terme la campanya “Sóc responsable” amb la que compartim els objectius principals:

  • Informar de l’obligació legal d’identificar els animals, amb el microxip i la xapa  corresponents, i registrar-los al cens municipal.
  • Conscienciar sobre els avantatges d’esterilitzar els animals. Controlar la natalitat evita no només problemes de salut i comportament, sinó que contribueix a evitar la superpoblació i els abandonaments.
  • Evitar el perill i el patiment al que són sotmesos els animals abandonats.
  • Evitar recollides i acollides d’animals perduts i abandonats ajuda a optimitzar els recursos de l’administració pública i les protectores privades.

Hi ha un seguit de centres veterinaris col·laboradors amb aquesta campanya que ofereixen preus reduïts. Podeu obtenir més informació http://es.socresponsable.org/

 Data de modificació: 08/08/2018 20:35:17