Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:40  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

NOVETATS I TRADICIONS PER FESTA MAJOR

  • Programa de Festa Major Montmeló 2016

    Programa de Festa Major Montmeló 2016

23/6/2016

Del 30 de juny al 3 de juliol Montmeló celebra la Festa Major amb un gran nombre d'activitats i propostes per a totes les edats.

 

El passat mes d'abril es va iniciar un procés participatiu, obert a tota la ciutadania de Montmeló per parlar sobre el model de Festa Major. Arran d'aquesta trobada, s'han anat realitzant sessions de treball periòdiques que han servit per fer un diagnòstic d'aquesta festivitat i per incorporar propostes noves en l'edició d'enguany.

 

Les colles de melons i creuats han estat un dels aspectes debatuts, donant com a resultat un replantejament del seu funcionament. En aquest sentit, s'ha decidit deixar un any d'impàs. Enguany, el Freakball de diumenge es converteix en el Xip-Xap Cirkuit amb jocs i proves a les piscines municipals que s'hauran de desenvolupar en el mínim temps possible. Així mateix, el sopar de germanor que es feia una setmana després d'acabada la Festa Major es trasllada a la nit de dijous a la plaça de la Quintana.

 

Un altre dels aspectes de debat ha estat la vinculació de la festa a la cultura popular i a les nostres tradicions com a element d'identitat. Així, una de les principals novetats que incorpora la Festa Major d'enguany són les activitats programades per dijous amb l'estrena d'una peça musical i amb la cerimònia d'inici de festa. Comencem la tarda de dijous amb un taller per aprendre el Toc d'inici, la polca de Montmeló, per donar pas al Seguici, al Ball i a la Tronada de Festa Major on participaran, conjuntament, diverses entitats del municipi i on es convida a tota la població a ballar i omplir la plaça de la Vila de música i festa.

 

Continuant amb les tradicions, divendres, el Museu de Montmeló inaugura l'exposició La nostra Festa, on a través d'una selecció de documents, cartells, programes i fotografies antigues, es podrà rememorar com era abans aquesta festivitat.

 

El Museu també acollirà l'exposició del concurs de dibuix 10 anys de Vibrot: 150 dibuixos on nens i nenes de les escoles Pau Casals i Sant Jordi s'imaginen com ha de ser el petit Vibrot que la Colla de Diables confeccionarà l'any que ve.

 

Com a celebració del 10è aniversari, la plaça de la Constitució serà l'escenari de la Trobada de bèsties convidades pel Vibrot, dissabte a la nit.

 

Fruit, també, de la demanda ciutadana de tenir més activitats programades pel públic infantil i familiar, divendres i dissabte es farà la Nit Golfa Familiar amb un espectacle d'animació i de clown-circ a la plaça de la Vila.

 

Una altra novetat és la participació de la Biblioteca La Grua amb l'hora del conte el divendres de Festa Major, on els més petits coneixeran tot el que té de bo la nit.

 

Per als joves, i organitzat per la Penya Blaugrana com a commemoració del 35è aniversari, tindrem el I Campionat de futbolí i I Campionat de play station que tindrà lloc divendres a l'Estació Jove.

 

I també el Mocador Solidari, els Correfocs i la Trobada de Bèsties, el Mercat de Xauxa, la Festa de l'Aigua, els Gegants, els Balls a l'envelat, les Nits Joves a la Torreta, l'arròs, les sardines, els aperitius, les Sardanes, els Concerts, ...., perquè durant quatres dies a Montmeló Estem de Festa.

 

 

Descarrega aquí el PROGRAMA EN PDF
Visualitza el PROGRAMA EN ISSUU

 Data de modificació: 23/06/2016 18:00:38