Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:24  |  25/09/2018

Data i hora oficial

El temps

MONTMELÓ TANCA EL SEGON CURS D'ESPAIS DE DEBATS EDUCATIUS

  • Presentació de la Guia d'Espais de Debat Educatius

    Presentació de la Guia d'Espais de Debat Educatius

  • Carles Capdevila: "Educar amb humor"

    Carles Capdevila: "Educar amb humor"

11/6/2016

Divendres passat 10 de juny, es va tancar el segon curs d'Espais de Debat Educatiu (EDE), amb el lliurament d'una guia sobre l'autonomia en les diferents etapes educatives.

En els Espais de Debat Educatiu de cada primer dilluns de mes,  s'han realitzat tot tipus de tallers, entre familiars i alumnat, on s'han analitzat els aspectes més importants de l'educació des dels 3 fins els 17 anys.

Aquest projecte de dinamització educativa forma part del programa del Pla Educatiu de Poble de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Montmeló i del Projecte de suport a la funció educativa de les famílies, que porta a terme l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona.

L'Espai de Debat Educatiu (EDE) és una iniciativa que ofereix a la comunitat educativa (educadors, mestres, mares i pares, responsables d'entitats socioeducatives, responsables dels serveis de pediatria, tècnics municipals i altres), la possibilitat de reflexionar i debatre aspectes importants de l'educació, per tal de consensuar criteris d'actuació i millorar la coherència educativa.

Durant el curs 2014-2015 el debat es va concentrat entorn a l'autonomia a totes les etapes educatives. SEs van realitzar 662 enquestes a infants i adolescents per conèixer què feien a cada edat i reflexionar al voltant dels resultats. D'aquests resultats i del debat generat durant el primer curs es va realitzar la Guia Educativa presentada durant l'acte de cloenda, que es traslladarà a les famílies de Montmeló amb fills en edat escolar.

Per altre banda, el curs 2015-2016 ha debatut al voltant de la co-educació, les desigualtats, la prevenció de la violència de gènere i l'educació emocional. Algunes activitats destacades han sigut la xerrada "Valors per Fer-els crèixer", a càrrec de Roser Sellés, coach i formadora, i el  taller adreçat a les famílies amb fills en edat d'estudis de secundària. "Caminant cap a l'autonomia" a càrrec de la psicorterapeuta Montserrat Plana.

L'acte de presentació va estar presidit pel diputat d'educació Rafael Homet i Ventayol, que va destacar el gran nombre de persones assistents a l'acte com a mostra de l'interès de les famílies de Montmeló en temes educatius.

També van presidir l'acte dos representants del grup impulsor de Pla Educatiu de Poble i membres de l'EDE, Alex Peña i Dídac Santisteban, i la responsable i coordinadora de l'empresa GRODE que ha gestionat els tallers i activitats realitzades durant el curs, Pilar García.

Per part de l'Ajuntament de Montmeló, la regidora d'educació, M.Jesús Prieto va destacar la gran feina portada a terme per les famílies i la comunitat educativa per fer la guia presentada i va convidar als assistents a formar part del grup de treball de l'EDE el proper curs. Per concloure la presentació, l'alcalde, Antoni Guil, va donar les gràcies a la Diputació de Barcelona per l'estreta col·laboració que manté amb l'Ajuntament i va posar en relleu la importància de debatre i treballar en temes educatius.

El colofó ​​final el va posar el periodista i director de l'Ara, Carles Capdevila, que va presentar el monòleg "Educar amb humor".  A partir de l'experiència pròpia en l'educació dels seus quatre fills, Capdevila va analitzar en clau irònica les obsessions dels pares en el procés educador, la relació pares-mestres i va fer una crida a la necessitat de posar-hi els cinc sentits, en l'educació: sentit comú, sentit moral, sentit de la responsabilitat, sentit del ridícul i, sobretot, sentit de l'humor.Data de modificació: 16/06/2016 20:20:09