Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:49  |  25/09/2018

Data i hora oficial

El temps

L'INSTITUT DE MONTMELÓ SERÀ PRESENT AL TECNOREPTE 2016

  • 1a edició del Tecnorepte

    1a edició del Tecnorepte

  • Equip Climb de l'INS Montmeló

    Equip Climb de l'INS Montmeló

  • Equip BMAN de l'INS Montmeló

    Equip BMAN de l'INS Montmeló

11/5/2016

Els alumnes de 3r d’ESO  de l’INS Montmeló han estat seleccionat per assistir a la jornada del tecnorescat 2016 a l’UPC de Girona. L’acte tindrà lloc el dia 14 de maig a l’Escola Politènica Superior de la Universitat  de Girona.

 

La finalitat del Tecnorepte és llençar un repte cada any adreçat als alumnes d´ESO. Els centres educatius que participaran poden dinamitzar les propostes en equips de nois i noies d’un màxim de 4 membres i cada centre podrà presentar un màxim de 2 projectes.

 

En aquest segona edició, el disseny del repte s´ha inspirat en una hipotètica situació de rescat. En un escenari que lliurement us podeu imaginar, el repte consisteix en solucionar un entrebanc que necessàriament heu de superar, per permetre a un equip d´emergència arribar al lloc on haurà d´actuar.

 

El repte que proposa el Tecnorepte enguany és construir una estructura per salvar la distancia entre dues taules d´alçada estàndard separades per 70 cm que simulen el barranc. Aquesta estructura és d´accés peatonal i ha de poder suportar el pes d'una càrrega vertical, que representa el pes de l’equip de rescat, i que s’ha de poder fer descendir des del punt central.

 

La demostració de l´assoliment del repte consistirà en desempaquetar i muntar l´estructura o pont, baixar la càrrega (sense pujar-la de nou) i desmuntar i empaquetar el pont de nou... El plantejament del repte que us fem és prou obert per tal d´obtenir respostes ben diverses.

 

L'Institut de Montmeló presentarà dos equips de 4 persones; un total de 8 alumnes de 3r d'ESO que concursaran al costat de 14 equips més de diferents instituts de Catalunya.Data de modificació: 13/05/2016 11:01:28