Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:35  |  16/12/2018

Data i hora oficial

El temps

UN ANY D’ESTACIÓ JOVE

  • L'Estació Jove de Montmeló

    L'Estació Jove de Montmeló

  • L'Estació Jove de Montmeló

    L'Estació Jove de Montmeló

17/4/2016

Aquest mes d'abril es compleix un any de l'entrada en funcionament de l'Estació Jove, l'espai de l'antiga estació de tren que es va convertir en l'equipament per als joves entre els 12 i els 29 anys.

 

L'equipament té dues plantes, amb espais i sales polivalents, i es concep com un espai propi dels joves on aquests  puguin fomentar i desenvolupar les seves necessitats en funció de l'edat. Des de l'inici, s'ha basat en un procés participatiu, que va començar el mes de desembre del 2013. El nou equipament ha anat adaptant els diferents espais per realitzar les activitats i acollir les inquietuds dels joves de la localitat.

 

A la planta baixa es troben dos dels quatre espais diferenciats que integren l'equipament. Un d'ells és l'aula d'estudi que funciona ininterrompudament les 24 hores del dia, amb una targeta que proporciona l'accés demanant-la a la mateixa Estació Jove. Aquest espai està habilitat amb taules i cadires, disposa de connexió wifi i és freqüentat a les tardes pels més joves, que aprofiten per fer els deures o els treballs d'equip en sortir de l'institut.

 

Quan arriba l'època d'exàmens, són els estudiants universitaris els que  fan un ús nocturn de la sala. Al voltant d'una cinquantena de joves disposen d'aquesta targeta d'accés que els dota d'una gran autonomia a l'hora de planificar i organitzar les seves sessions d'estudi.

 

Un segon espai es correspon al Punt d'Informació Juvenil. Està pensat per a joves que s'adrecen per trobar informació i assessorament en torn a l'ocupació, l'habitatge, l'ensenyament, el lleure, etc.

 

Destaca el programa de Garantia Juvenil, una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil, adreçat als joves entre 16 i 29 anys que no cursen estudis ni treballen en el moment de la seva inscripció. Està ideat per orientar i donar suport en la cerca de feina i en el reforç de la formació, mitjançant una oferta de cursos que abasten diferents disciplines com els idiomes, la hostaleria, la sanitat i la publicació d'ofertes de feina.

 

Si pugem les escales, situades a mà esquerra de l'entrada, accedim a l'espai lúdic. Aquí els joves troben un espai d'oci equipat amb jocs de taula, on es desenvolupen diferents activitats lúdiques orientades a compartir i fomentar la convivència. També trobem un espai d'arts escèniques, un lloc de creativitat i reunió destinat a les entitats juvenils que vulguin desenvolupar les seves habilitats artístiques.

 

L´Estació Jove de Montmeló

 

Entre les propostes que s'han engegat destaquen la creació d'un hort urbà, diferents sortides i acampades i les "batallas de gallos", una pràctica musical molt estesa entre els joves de 16 i 20 anys. Des de fa tres mesos, tots els divendres, al voltant de 180 nois i noies de Montmeló i la comarca, es desplacen a l'Estació Jove per veure la interacció i rèplica entre joves que improvisen cançons en directe, a ritme de rap.

 

El quart espai correspon al buc d'assaig i es troba al costat de l'Estació. Una sala equipada amb bateria, amplificadors de guitarra i baix, taula de so i dos altaveus, destinada a acollir l'oferta musical de Montmeló. Des que es va posar en funcionament, 10 grups han passat, ja, per aquest espai.

 

Entre les accions que es volen portar a terme en un futur immediat, destaquen el primer aniversari de l'entrada en funcionament de l'Estació Jove, la programació de les activitats d'estiu i l'ampliació dels serveis del Punt d'Informació Juvenil amb una assessoria personalitzada en temes d'ocupació, habitatge i formació.


Entitat


Data de modificació: 18/04/2016 22:43:57