Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:11  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

Exposició temporal sobre el "Català, llengua d’Europa" al vestíbul de l’Ajuntament

  • Exposició temporal sobre el "Català, llengua d’Europa"

    Exposició temporal sobre el "Català, llengua d’Europa"

  • Exposició temporal sobre el "Català, llengua d’Europa"

    Exposició temporal sobre el "Català, llengua d’Europa"

3/11/2015

Durant el mes de novembre s'exhibeix una exposició sobre el català i la seva situació dins del marc europeu. A partir d’un recull de dades s’intenta mostrar quin és el pes del català i la seva evolució.

 

Sabem que el català el parlen més de 10 milions de persones, cosa que el col·loca com la novena llengua d’Europa més utilitzada a nivell de comerços, asseguradores, bancs, supermercats... Cal afegir que hi ha més de 80 canals de televisió en català entre públics i privats i més de 100 emissores de ràdio que emeten en català; tenint en compte això no és estrany  de veure com el català se situa com la 23a llengua més traduïda del món perquè és present no només en la literatura, sinó també en el teatre, concerts i exposicions.

 

Dilluns, 9 de novembre, a les 19 h , tindrà lloc la presentació de la 22a edició del Voluntariat per la llengua a Montmeló, a la Sala de la Concòrdia de a l’Ajuntament i s'emmarcarà dins del tema de l’exposició sobre l’ús del català. Confiem que aquesta exposició serveixi com a referent  de l’ús del català, no només dins d’Europa, sinó dins del nostre poble.

 

Més informació sobre "Català llengua d'Europa"


Entitat


Data de modificació: 03/11/2015 14:26:14