Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

03:25  |  16/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Activitats al Museu i a Mons Observans durant les Jornades Europees del Patrimoni (JEP)

 • Jornades Europees del Partrimoni a Montmeló

  Jornades Europees del Partrimoni a Montmeló

 • Jornades Europees del Partrimoni a Montmeló

  Jornades Europees del Partrimoni a Montmeló

5/10/2015

El proper diumenge 11 d'octubre se celebren arreu de Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Montmeló s'acull a aquesta celebració amb una jornada de portes obertes al museu municipal i a l'assentament romà Mons Observans. A més de les visites guiades habituals s'han organitzat activitats extraordinàries que permetran als assistents descobrir el patrimoni històric d'una forma lúdica i divertida.

 


Les JEP a Mons Observans
L'assentament romà Mons Observans obrirà les seves portes d'11 a 14 h i de 16 a 18 h amb dues noves activitats: el taller d'indumentària romana i el taller lightPainting. En el primer, els assistents podran descobrir de la mà dels arqueòlegs de KuanUM com es vestien els habitants de l'antiga Roma i emprovar-se una túnica talment fossin romans de veritat. A continuació podran fer-se una fotografia "a la romana" a l'estudi lightPainting que l'equip "Bulb Extreme", format pel fotògraf montmeloní Juanjo de la Rosa i per Eric Marsinyach, muntaran per l'ocasió al punt d'informació del jaciment.

A més d'aquests tallers, els fotògrafs de sabem.com organitzaran un ral·li fotogràfic per immortalitzar tots els racons del jaciment. Hi podran participar tots els amants de la fotografia, que optaran a dos premis: premi "Viu Mons Observans" a les dues millors fotografies de les activitats que es duran a terme al jaciment el dia 11 d'octubre i premi "Entorn" a les dues millors fotografies de l'entorn natural del jaciment. Descarrega les bases del ral·li fotogràfic fent clic aquí.

A més, els infants d'entre 3 i 12 anys podran participar al taller d'arqueologia, que incorporarà nous elements per a fer més divertida la descoberta de l'apassionant tasca dels arqueòlegs.

Finalment, per aquelles persones que encara no coneguin el jaciment, es duran a terme visites guiades i teatralitzades a les hores en punt.Les JEP al Museu Municipal de Montmeló
Les activitats al museu es concentraran al matí. Començaran a les 11 amb una visita guiada a l'exposició permanent "Montmeló, camins i anys".  A les 12 es durà a terme un taller infantil (PATRIMONT) destinat a descobrir la història de Montmeló a través dels objectes i les imatges del fons del museu. Finallment, a les 13 hores, es farà un passi dels documentals de memòria històrica "Els carrers enfangats", "El gegant de sis dits" i "1936-1939: El que no està escrit però va passar".


Entitat
 • Museu muncipal de Montmeló
 • Adreça:

  Pl. Joan Miró, s/n

  Telèfon:

  93 572 11 66Data de modificació: 07/10/2015 11:34:44