Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:11  |  16/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Presentada la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

  • Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

    Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

  • Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

    Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

  • Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

    Presentació de la 21a edició de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

8/7/2015

La cursa de resistència, que se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya el proper cap de setmana, tindrà la inscripció amb més equips internacionals de la seva història.

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- La 21a edició de la cursa de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, que se celebrarà el proper cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya amb rècord d’inscripció internacional, ha estat presentada aquest matí al Museu i Centre d’Estudis Dr. Melcior Colet de Barcelona.

 

L’acte de presentació ha estat presidit per Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, acompanyat per Joan Fontserè, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya; Josep Abad, president de la FCM; Ángel Viladoms, president de la RFME; i Antoni Guil, alcalde de Montmeló, entre altres autoritats i personalitats del món del motor.

 

Joan Fontserè ha explicat sobre les 24 Hores de Catalunya que “és una prova social que recull el pòsit de la història de la indústria de la moto de casa nostra i de l’organització de curses. També és el futur i la projecció. És l’edició més internacional amb 34 equips estrangers, i seguim apostant per les proves d’arrel i per les proves de país. Convidem a tothom a venir a gaudir del Circuit, de la cursa, de la competició, del pàdoc i del 50 aniversari de la Sherpa T. I també de la batalla històrica entre Folch i Català, a la qual s’hi suma l’equip oficial Honda i moltes altres formacions”.

 

Josep Abad ha destacat “la solidesa d’aquesta competició, amb una tradició i una llarga història al darrere que ens dóna l’oportunitat de recordar moltes coses del nostre passat. Remarcar la capacitat d’adaptació de la prova mantenint el prestigi i internacionalitzant-la”, mentre que Ángel Viladoms ha rememorat la història de la cursa, ja que “va ser la prova que a mi em va fer aficionar al motociclisme, quan es disputava a Montjuïc. Em porta molt bons records. Espero que siguin un gran èxit com sempre i estic convençut que tots els agents que l’organitzen faran que així sigui”.

 

Antoni Guil ha posat en relleu que “es demostra el creixement de la prova. La implementació que el Circuit fa d’aquesta cursa es pot equiparar a la de les grans proves del Mundial, i aquesta és la clau de l’èxit. Per Montmeló és molt important perquè el Circuit, ja sigui durant les 24 Hores o durant tot l’any, és una font de vitalitat i de recursos, i això genera ocupació i activitat al nostre entorn”.

 

Per la seva part, Ivan Tibau ha comentat que “estem davant d’una magnífica prova de resistència amb una tradició molt important. Crec que les 24 Hores acaben demostrant que el treball en equip és bàsic, que en un bon entorn i en una bona estructura es poden aconseguir moltes coses. El caràcter internacional d’aquesta prova és molt destacable i és important que aquests equips vinguin, ja que això vol dir que saben que al Circuit es fan les coses molt bé”.

 

A l’acte de presentació de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme també han assistit alguns dels protagonistes del proper cap de setmana. Eduard Català, que amb l’equip Suzuki Català torna a prendre part a la cursa de resistència del Circuit després d’un any d’absència, s’ha mostrat il·lusionat amb el seu retorn. “Estem molt contents de poder ser-hi. Tenim un molt bon equip i molt bons pilots. Anem animats, amb ganes i amb molt de compte perquè al Sr Folch i a l’Honda oficial els hem de tenir molt presents. Que vinguin estrangers és bo, és senyal que la cursa és bona i que té prestigi”. Víctor Casas, pilot de l’equip Suzuki Català, ha comentat que “aquest any hem tornat i tenim moltes ganes i molta il·lusió. Vénen equips molt bons de fora però estem acostumats a lluitar i farem tot el que puguem per guanyar”. També ha fet especial menció al pilot Kenny Noyes, a qui ha enviat molta força perquè es recuperi de l’accident que va tenir el passat cap de setmana.

 

L’equip de Molins de Rei suma sis victòries a la prova i haurà de mesurar-se amb el seu etern rival, el Yamalube Folch Endurance, amb vuit triomfs al seu palmarès. Per Josep Mª Folch, que enguany posa a la pista dues motocicletes, “la moto d’un dels dos equips és del 2014, un equip privat que s’ha fusionat amb nosaltres i el seu objectiu és acabar entre els 6 primers. La nostra és molt nova, té pocs recanvis i l’hem començat a fer a finals d’abril. Primer hem d’acabar i tenir en compte l’Honda oficial, a Català i també a l’equip R2CL. La moto és una evolució per l’any que ve”.

 

Un altre dels equips que no faltarà a la tradicional cita de resistència és el Monlau Repsol Technical School. “És un projecte escolar, tindrem dues Kawasaki noves. Els alumnes es graduaran aquest mes i què millor premi que fer les 24 Hores. El principal objectiu és acabar-les, que per nosaltres ja serà tot un èxit”, ha explicat Rubén Cortés, team manager del projecte 24 Hores.

 

També ha volgut explicar les seves sensacions de cara a la prova Noelia Chaves, pilot de l’equip Motogrup Bombers 1. “Estic molt il·lusionada. Fa un any just ho mirava des de les tribunes. Sé que serà dur però és un nou repte i el tirarem molt bé endavant”.

 

Una de les activitats que es desenvoluparan paral·lelament a la competició serà el 50 aniversari de la Sherpa T de Bultaco, organitzat pel Museu de la Moto de Barcelona i Motocat. L’homenatge tindrà lloc durant les 24 Hores amb una gran festa al pàdoc del Circuit diumenge, que inclourà una exposició de models Sherpa T, retrobada de pilots i membres de la fàbrica Bultaco, volta commemorativa i una exhibició de trial clàssic, tal i com han explicat Cristina Soler, directora del Museu de la Moto de Barcelona i Víctor Martín, president de Motocat.

 

 

Entrada gratuïta per a viure l’autèntic ambient de la resistència

El Circuit de Barcelona-Catalunya viurà el proper cap de setmana les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, una prova que es disputa sense interrupcions des de l’any 1995 i enguany ha registrat la major participació d’equips internacionals de la seva història: dels 50 equips inscrits, 34 són de procedència estrangera.

 

L’entrada per assistir a les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme serà gratuïta per a tots els espectadors, així com també al pàdoc es podrà accedir lliurement per a què tots els aficionats puguin apropar-se a l’ambient que es viu durant una exigent cursa de resistència com la del Circuit. Els espectadors també podran realitzar una visita al pit-lane en els moments previs a l’inici de la cursa, dissabte de 12.00 a 12.45h.


Entitat


Data de modificació: 21/07/2015 14:13:27