Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

17:19  |  21/05/2019

Data i hora oficial

El temps

Xerrada sobre la nova Ordenança de tinença i protecció d'animals

  • Xerrada sobre la tinença d'animals

    Xerrada sobre la tinença d'animals

11/3/2015

Les condicions per a la tinença d’animals d’acolliment domèstic estan regulades per la normativa catalana i per la municipal. Els gossos, els gats, i els altres animals de companyia han de viure en condicions que respectin les seves característiques i en espais adequats a les seves necessitats.

 

La persona propietària d'un animal de companyia (gat, gos, etc...) està obligada a censar-lo a l'ajuntament on resideix habitualment l'animal. Té un termini específic des del naixement de l'animal o des de la data d'adquisició, el canvi de residència, la mort de l'animal o la modificació d'altres dades incloses en el cens per comunicar-ho. Prèviament a la inscripció de l'animal en el cens municipal, ha d'haver estat identificat amb microxip per un veterinari. Aquests i molts altres aspectes es tenen en compte en l'Ordenança de tinença i protecció d'animals.

Per saber sobre tot això i preguntar tots els dubtes que puguin sorgir, l'Ajuntament va organitzar una xerrada explicativa el passat dimarts 10 de març del 2015 a la Sala de la Concòrdia.

 

Sobre el Cens d'animals a Montmeló

Tenir censat els animals de companyia és una obligació dels propietaris segons estipula el decret 328/1998 de regulació d'identificació i registre general d'animals de companyia. Per a tenir el cens municipal actualitzat es demana a la ciutadania que tingui animals de companyia, que tramitin les altes, baixes o canvis de domicili dels seus animals al més aviat possible.


Per tal de censar l'animal és necessari presentar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament amb el document original d'identificació de l'animal a través del microxip i la cartilla veterinària. Es tracta d'un tràmit totalment gratuït.


Recordeu que, en cas de fugida o pèrdua d'un gos, el fet de tenir-los identificats facilita molt la feina de localització dels propietaris.Data de modificació: 12/03/2015 19:03:48