Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:42  |  19/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Després de la cessió a Montmeló del tram urbà de la BV-5003, es presentarà la primera fase del projecte urbanístic de reconversió del centre del municipi

  • Presentaió del projecte de reconversió de l'espai públic del centre històric de Montmeló

    Presentaió del projecte de reconversió de l'espai públic del centre històric de Montmeló

5/3/2015

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Montmeló van signar aquest passat dissabte al migdia el conveni de cessió del tram urbà de la BV-5003 des de la rotonda de la ronda del Pedregar fins al pont del riu Besòs on la carretera connecta amb la BV-5001. L’acord comportarà una inversió d’1,2 milions.

 

El president de la Diputació, Salvador Esteve, i l'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, van segellar aquest dissabte al migdia l'acord de cessió del tram urbà de la BV-5003 al municipi.

 

La cessió afecta tot el sector de l'antiga carretera que va des de la rotonda de la ronda del Pedregar -la de les Claus- fins al pont sobre el riu Besòs. Amb l'acord, la Diputació aportarà 1 milió d'euros a l'Ajuntament que es destinaran a la reforma del tram central de l'antiga carretera entre els carrers Pompeu Fabra i Vic. La reforma s'estendrà, a mès, a la plaça de la Vila i a un tram del carrer Timbaler del Bruc. La Diputació hi aportarà 200.000 euros més a través de les subvencions de la Xarxa de municipis.

 

Aquest primera fase serà presentada a tota la ciutadania el proper dijous 12 de març, a les 20 hores a la Sala de la Concòrdia. Aquesta fase del projecte té un pressupost de poc més d'1,3 milions d'euros. Les obres es licitaran en breu i està previst que comencin al juny per quedar enllestides a finals de novembre.

 

Durant la signatura, l'alcalde Guil va destacar la importància de la cessió de la carretera que ha de transformar-se en "un carrer més del poble. Hi haurà un abans i un després en la transformació del centre històric del nostre municipi conjuntament amb la urbanització de l'àmbit del soterrament", va afirmar l'alcalde. Per aquesta raó, l'Ajuntament vol donar a conèixer públicament cadascun dels passos que comportarà la reforma i "pacificació" de l'espai.

 

En una segona fase, s'actuarà a l'altra banda dels túnels, a l'entorn de l'església. El projecte d'aquesta segona fase encara està en fase de redacció i també ha estat assumnit per la Diputació de Barcelona.


Informació relacionada


Data de modificació: 09/03/2015 08:18:59