Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:54  |  24/01/2019

Data i hora oficial

El temps

L'Ajuntament posa a disposició de les entitats sense ànim de lucre de Montmeló un servei d'assessorament per sobre la Llei de l'Impost sobre Societats

  • Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

    Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

  • Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

    Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

  • Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

    Primera reunió informativa Ajuntament - Entitats

27/2/2015

L’entrada en vigor de la Llei sobre l’Impost de Societats, suposa que totes les entitats i associacions sense ànim de lucre hauran de presentar la declaració de l'impost de societats sense cap excepció a partir de l'any 2016.

Montmeló té un ampli teixit associatiu que desenvolupa una gran funció social i cívica i la majoria d'aquestes entitats tenen una implantació social, amb una mínima infraestructura tècnica i de caràcter voluntari i que els seus ingressos es corresponen a les quotes dels associats, petits donatius i puntuals subvencions municipals. Des d'aquesta perspectiva no sembla justificable obligar a aquestes entitats petites i amb pocs recursos a assumir noves obligacions comptables i tributàries, únicament per exercir un major control sobre elles.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Montmeló, des de la regidoria de Participació Ciutadana va organitzar el passat dissabte 21 de febrer de 2015, una primera reunió amb les entitats locals, amb la finalitat d'informar minuciosament sobre la situació actual de la nova Llei sobre el Impost de Societats.

 

A la reunió, Pere Rodríguez va fer una profunda anàlisi de la llei i va aclarir les obligacions i drets de les entitats sense ànim de lucre davant  la llei. Així mateix, l'alcalde Antoni Guil, va oferir els serveis d'assessorament i d'ajuda per col·laborar i aclarir tots els dubtes que puguin sorgir a les diferents entitats locals. En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'està gestionant realitzar tallers pràctics perquè les entitats puguin posar en pràctica eines comptables.

Per tot plegat, en el pasat ple de febrer, es va aprovar una moció que mostra el recolzament a totes les federacions i plataformes d'entitats i associacions del municipi que s’han manifestat en contra de la llei, que reitera el reconeixement i compromís cap a la important tasca que realitzen totes les entitats sense ànim de lucre i que posa a disposició de les associacions i entitats sense ànim de lucre de Montmeló un servei d'assessorament per a la presentació de les declaracions tributàries, mentre no es modifiqui la Llei de l'Impost sobre Societats.Data de modificació: 27/02/2015 12:06:13