Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:28  |  20/05/2019

Data i hora oficial

El temps

8 de març. Dia Internacional de les Dones: tu mous fitxa,Catalunya per l'equitat de gènere

  • 8 de març. Dia Internacional de les Dones

    8 de març. Dia Internacional de les Dones

1/3/2015

La Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya impulsen la campanya "Tu mous fitxa. Catalunya per l'equitat de gènere", en el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones.

 

L’objectiu de l’Institut Català de les Dones amb aquesta campanya és promoure la reflexió i la revisió individual de cada ciutadà i ciutadana al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional, com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa,  i  protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva.

 

L’Estatut d’Autonomia de Catalunya afirma en el seu articulat que l’equitat de gènere és un valor de la societat catalana i que els poders públics han d’emprendre polítiques actives per a reconèixer les dones com a subjectes socials i polítics, superar el model androcèntric i reconèixer l’expertesa femenina, així com les aportacions que les dones han fet i fan en totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals.

 

L'Ajuntament de Montmeló se suma als objetivois d'aquesta campanya i al manifest institucional acordat per les diferents entitats i institucions adherides. El dissabte dia 7 de març a les 21,30, abans de la representació de l'obra de teatre "Mares i filles", a la Sala polivalent de Montmeló, es realitzarà la lectura del manifest "Tu mous fitxa, Catalunya per l'equitat de gènere".Data de modificació: 04/03/2015 15:59:27