Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:18  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Nina i Mariona Castillo, juntes en l'escenari de la Polivalent el pròxim 7 de març

  • Nina i Mariona Castillo a Mares i Filles

    Nina i Mariona Castillo a Mares i Filles

1/3/2015

Nina i Mariona Castillo. Aquestes dues actrius s'han retrobat després de triomfar en gran amb "Mamma Mia" fa deu anys. Des d'ja fa un temps que les dues tenien ganes de tornar a compartir escenari, encara que mai trobaven el moment ni el projecte. Fins que David Pintó i Clara Peya, companys de viatge de Mariona Castillo en més d'un projecte, van decidir que les dues eren les millors candidates per explicar aquesta història. A "Mares i Filles" la tensió es mastega a través d'unes cançons que recullen a manera de collage, però amb un petit marc temporal cronològic, instants de vida entre mares i filles.

 

Hi ha diferents lectures que es poden fer del musical. La història és la d'una filla que se'n va de casa i de com s'enfronta a la incomprensió de la seva mare. Retrets cantats, mirades de desafiament i una gran tensió emocional. A més és una història de dues dones, una relació materna filial femenina, que sempre és diferent del que succeeix entre noi i dona. Les dues s'acusen al principi del conflicte de no haver-se obert prou, que en el fons no coneixen. Durant una intensa hora tindran temps per a treure tot la veritat i el sentiment que durant vint anys es van guardar. Es retroben.

 

La química entre les dos intèrprets és absoluta. L'odi i l'amor que es processen els personatges es tradueix en el joc de les mirades i dels moviments, pocs i sense escarafalls, amb una coreografia ben estudiada per mantenir les distàncies o reduir segons el moment. Però on llueixen les dos intèrprets és en la interpretació vocal. Estrès és un musical íntegrament cantat i els seus creadors el van adaptar al registre de veus de les seves actrius. L'amplitud de registres de Nina és espectacular, del fil de veu mig trencat, d'un agut gairebé imperceptible a aquests greus expulsats des de l'esòfag ve contrastada per la dolçor de veu de Mariona Castillo que sobresurt en els escalats fins als aguts. El luxe de sentir aquestes dues intèrprets en la proximitat no seria igual sinó vinguessin acompanyats d'un dels talents compositius més brillants i enèrgics, Clara Peya. Aquesta jove dona atresora ja una carrera musical com a cantautora i pianista amb una personalitat aclaparadora que complementa amb les seves creacions per a la companyia de L'Era de les Impuxibles ("A-Murs, A Love Story"). A "Mares i filles" manté el seu segell estilístic però l'aproxima a les qualitats vocals i rítmiques de les seves dues intèrprets. I veure picar les tecles del piano i contornejar amb ell afegeix un plus d'emoció interpretativa (res forçada) que captiva.

 

"Mares i Filles" és un cant a les mares i una crida a l'amor que aquestes processen les seves filles, malgrat els milers d'errors de comunicació afectiva que es cometin. Però també és un retrobament preciós entre dos talents generacionals. Com va dir Nina, la seva veu i la de Mariona es volen, i encara tenen les seves personalitats pròpies, recorren un camí en paral·lel agradant i aprenent una de l'altra. I el resultat acústic i interpretatiu és commovedor, basculant entre la fúria i la tendresa fins al reconeixement de l'altre i la conclusió que ara separades les seves vides seran tota una aventura per la qual cal lluitar.

 

Tot això és el que els espectadors podran gaudir el proper dissabte 7 de març a la Sala Polivalent de Montmeló. A més, coincidint amb la vigília del Dia Internacional de les Dones, es llegirà el manifest d'aquest any amb el nom de "El teu mous fitxa. Catalunya per l'Equitat de gènere".

 


Entitat


Data de modificació: 03/03/2015 14:48:33