Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:53  |  17/10/2018

Data i hora oficial

El temps

El professorat de l'INS Montmeló es forma en Pedagogia Sistèmica

  • Pedagogia Sistèmica

    Pedagogia Sistèmica

  • Pedagogia Sistèmica

    Pedagogia Sistèmica

9/1/2015

La Pedagogia Sistèmica (PS) és un moviment pedagògic de nova implantació al nostre país. Es basa en les teories de l’alemany Bert Hellinger teòleg i pedagog que analitzà en profunditat les relacions humanes i observà uns ordres i unes jerarquies indispensables pel bon funcionament d’aquestes relacions. La seva deixebla i intèrpret al castellà, la mexicana Angélica Olivera, en va fer l’adaptació a l’educació i n’aportà el nom: pedagogia sistèmica.

 

A Catalunya, la PS la van introduir la Mercè Traveset i el Carles Parellada i és un moviment que ha revolucionat l’àmbit educatiu del nostre país.

 

La PS demana una nova mirada en educació a tots els agents implicats: famílies, professorat, administració, ens locals, etc. Reconeix el valor de cadascú i la necessitat d’incloure’ns a tots en l’educació dels infants. La PS descriu els ordres que s’han de respectar perquè tot funcioni, una de les seves idees més potents és: tothom al seu lloc per poder educar (Amparo Pastor).

 

L’Institut de Montmeló va sol·licitar un curs de formació interna al Centre de Recursos Pedagògics i ens fou concedit. Es tracta d’un curs de trenta hores que es realitza els dimecres a la tarda d’octubre a febrer. L’imparteixen la Victòria Nicuesa, professora de secundària i especialista en PNL i entrenadora personal  i la Maria Teresa Farreny, psicopedagoga i constel·ladora familiar.

 

En aquest espai dels dimecres el professorat reflexiona, de manera molt vivencial, sobre el lloc que ocupa en l’educació dels adolescents i sobre les connexions que existeixen entre tots els que formem part de la comunitat educativa. També s'estudien els profunds vincles que uneixen els alumnes amb les famílies i de la importància de respectar aquests lligams quan els acompanyem des de l’aula.

 

La PS també treballa en la gestió d’equips i fomenta la cohesió entre els professionals. Segons la PS "tots formem part, tots tenim valors a aportar; pel bon equilibri del sistema ens adonem que tots pertanyem i si nosaltres ens movem en una direcció el sistema també es mourà.

En definitiva, la PS pretén una nova mirada més global, més present, més compromesa i connectada de tots per educar els nostre joves".


Entitat


Data de modificació: 11/01/2015 17:00:41