Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:55  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Solstici d'hivern a Mons Observans

  • Solstici d'hivern a Mons Observans

    Solstici d'hivern a Mons Observans

11/1/2015

Diumenge 18 de gener, el Jaciment romà Mons Observans acollirà un taller d'observació solar amb telescopi, amb la col·laboració de Cosmik. Aquesta activitat estava programa pel passat diumenge 14 de desembre però es va haver d'anul·lar per motius aliens a l'organització.

 

El públic assistent va aprofitar per fer una visita al jaciment i el taller familiar d'arqueologia va registrar una gran afluència de participants. Amb aquesta activitat, els més petits van poder descobrir l'ofici d'arqueòleg mentre anaven trobant els diferents objectes enterrats per a l'ocasió.

 

A l'antiguitat el solstici d'hivern, el dia més curt de l'any, se celebrava amb rituals festius en honor al déu Sol (Sol Invictius). Diumenge, 18 de gener podrem conèixer els orígens de la celebració i descobrir aquest astre en tota la seva magnitud. Els més petits podran jugar a trobar el sol amb el Solarscope i provar les ulleres amb què es poden veure els eclipsis.  

 

Qui vulgui visitar l'assentament podrà fer-ho lliurement o participar en les visites guiades que hi haurà cada hora entre les 11 i les 14 h. 

 

Informació i inscripcions: www.monsobservans.catData de modificació: 13/01/2015 14:19:27