Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:03  |  18/03/2019

Data i hora oficial

El temps

El jaciment de Mons Observans nominat al premi europeu d'arquitectura Mies van der Rohe

  • Mons Observans

    Mons Observans

2/1/2015

El projecte d'adequació del jaciment arqueològic i natural de Can Tacó, de l'arquitecte Toni Gironès Saderra, ha estat nominat al Premi d'Arquitectura Contemporània de la Unió Europea Mies van der Rohe Award 2015. La llista d'obres que competiran en aquest prestigiós premi que, des de l'any 1987, convoquen bianualment  la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe, es va fer pública el dia 16 de desembre i comprèn un total de 420 projectes repartits entre els diferents països de la Unió Europea.

 

A Catalunya han estat nominats 11 projectes entre els quals destaquen, a més de l'obra de Can Tacó, El Born Centre Cultural, el Mercat dels Encants, la Biblioteca Sant Gervasi, l'hotel Fire Renaissance i la nova seu del Col·legi d'Economistes de Catalunya (tots ells a la ciutat de Barcelona), les biblioteques públiques de Girona i de Begues, la casa Mmmmms de Camallera i el centre terapèutic de Can Zariquiey a Arenys de Munt. L'Estudi d'Arquitectura de Toni Gironès competeix també amb una segona nominació corresponent a l'Espai Transmissor del Túmul / Dolmen Megalític de Seró, a les terres de Lleida.

 

L'objectiu principal del premi és reconèixer aquelles obres que excel·leixen en el camp de l'arquitectura. Les obres finalistes es donaran a conèixer a finals del mes de gener de 2015. Data de modificació: 02/01/2015 15:29:03