Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:07  |  14/08/2018

Data i hora oficial

El temps

Els projectes educatius de l'Institut de Montmeló

  • INS Montmeló

    INS Montmeló

30/12/2014

El nou projecte de Direcció de l'Institut Montmeló  aporta aires de renovació i noves propostes dins les quals es troba el Treball per Projectes. Aquest consisteix a abordar un tema des de diferents àrees i que suposi un estímul per a l'alumnat. L'objectiu d'aquesta metodologia és fomentar el treball cooperatiu i alhora desenvolupar el treball autònom, potenciar la motivació per l'aprenentatge i crear un producte final. Aquesta experiència s'ha implementat al primer cicle.

  

 

A  primer d’ESO s'estan desenvolupant cinc projectes:

 

• Mireu allà dalt on es motiva l'alumnat que es replantegi quin és el seu lloc a l'univers i estimula l'interès per l'astronomia.

 

• Publi-ca'T un CONtE pretén obrir les portes al talent, i potenciar la creativitat, aprendran a inventar històries, elaborar eslògans publicitaris ... 

 

• Imprimint coneixement  pretén introduir l'alumne en el món de la tecnologia, aprofitant que  el centre disposa d'una impressora 3D, donant l'oportunitat d'experimentar, desenvolupar i crear.

 

• Arrels i viatges treballa des de la Pedagogia sistèmica i té com a objectius treballar les generacions des de diferents dimensions, avis, pares, fills, grup d'amics, enfortir el sentiment de pertinença a la família, a l'institut i treballar la cohesió social.

 

• Experiments es una introducció a la física i la química experimental fent petits experiments de química i física realitzant-ne, també, fitxes explicatives. També  treballen el mètode científic de forma teòrica i posant-lo en pràctica amb els experiments. A més,treballen el paper de les dones  i del treball col·lectiu/en grup a la ciència.

 

 

A segon d' ESO  s'han proposat  els següents projectes:

 

• PubliciTAC: gràcies a aquest projecte es pretén que l' alumnat reconegui el llenguatge publicitari, desvetlli l'esperit crític i sigui capaç de generar els seus propis missatges publicitaris.

 

• L'objectiu del projecte Montmeló s'agermana és que els alumnes descobreixin quin són els valors de la seva població (culturals, associatius, naturals, etc), se'n sentin orgullosos i puguin mostrar-ho a un altre institut de la població que seleccionin per poder-s'hi agermanar. Mitjançant la participació, l'ús de noves tecnologies, la curiositat, la investigació... els alumnes realitzaran un vídeo al llarg del primer trimestre que podrà ser visitat a la web de l'institut o a una altra creada específicament per al projecte.

 

• Game over: el joc afavoreix actituds que motiven la curiositat i l'experimentació. Tots recordem un joc de taula al qual hem jugat moltes vegades, però no sempre ens hem preguntat què hi ha al darrere del seu procés de creació. Game over proporciona un espai d'experimentació on l'alumnat practica l'anglès i crea els seus propis jocs de taula a partir de la reflexió individual i col·laborativa.

 

• A Patejant Montmeló es proposa conèixer els noms dels carrers del poble,fer un recorregut  per la seva història per conèixer la pròpia realitat i despertar l'interès pel patrimoni del municipi. Al final es generarà un codi Qr per a cada carrer. Aquest projecte s'ha beneficiat de l'experiència dels avis que ens han fet una aportació molt valuosa. 

 

En definitiva, tots aquests projectes provoquen dubtes i neguits pel que suposa una  manera diferent de treballar, la incorporació d'una nova metodologia, però alhora generen il·lusió per part de qui els proposa i la intenció és que aquesta es propagui a tota la comunitat.Data de modificació: 01/01/2015 19:19:23