Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:09  |  19/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Taller ciutadà de diagnosi i reflexió sobre civisme

  • Radiografia de diagnosi sobre el civisme a Montmeló

    Radiografia de diagnosi sobre el civisme a Montmeló

1/2/2015

Una vintena de persones han participat el passat 31 de gener  en el taller de civisme que es va realitzar a la G2M. Durant la jornada es han treballat amb dinàmiques grupals per tal d'identificar situacions d'incivisme i també de civisme actiu, presents al municipi. La sessió també ha estar dedicada a desenvolupar dinàmiques per a reflexionar sobre diferents elements que cal tenir en compte per treballar el civisme des d'una vessant propositiva i proactiva.

 

Aquest taller forma part del procés participatiu que l'Ajuntament de Montmeló ha dissenyat amb el suport de la Diputació de Barcelona i conduït per l'empresa Espai d'Anàlisi Social (EDAS), que ha de permetre incorporar la percepció i el posicionament de la ciutadania i dels diferents agents socials, polítics i econòmics a la futura ordenança de civisme.

 

L'objectiu final del procés és generar debat entre la població al voltant de la importància de construir plegats una cultura cívica en el municipi. Aquesta s'ha d'entendre com el conjunt de valors, pautes de comportament i principis d'acció  que fomenten la convivència i el civisme al poble. I per a la seva construcció calen instruments reguladors, com ho és l'ordenança de civisme, però principalment instruments d'informació, diàleg, educació i implicació de la ciutadania.

 

La primera de les activitats engegades dins d'aques procés participatiu ha estat l'elaboració d'una enquesta sobre civisme que, des de fa setmanes, la ciutadania de Montmeló ha omplert. Un total de 2 27 enquestes han servit per valorar els problemes de civisme que la ciutadania de Montmeló percep com més greus ia millorar.

 

Durant el mes de febrer hi haurà l'Ajuntament de Montmeló realitzarà una proposta d'Ordenança de Civisme amb la incorporació de la informació recollida durant la fase de diagnosi que serà accessible a través de la pàgina web municipal. Durant la primera quinzena del mes de febrer del 2015, tota la ciutadania la podrà consultar i fer arribar esmenes i comentaris al text, que seran analitzats per valorar la seva inclusió al text definitiu.

 

Durant la primera setmana de març es realitzarà una sessió deliberativa oberta a la ciutadania per tal de debatre i consensuar el contingut definitiu de l'Ordenança de Civisme. La celebració del taller també permetrà treballar la proposta d'accions de promoció de la convivència i el civisme al municipi.

 

El text definitiu de l'Ordenança de Civisme i Espai públic serà presentada al Ple Municipal per a la seva aprovació. Un cop aprovada es posaran en marxa les accions de difusió i comunicació que permetran que sigui coneguda per tota la ciutadania.

 

Més informació:

Oficina d'Atenció al Ciutadà i Regidoria de Participació Ciutadana.(93 572 00 00)

civisme@montmelo.catData de modificació: 05/02/2015 18:33:22