Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:40  |  15/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Ya està en marxa el nou sistema de recollida de residus

  • Àrea completa de contenidors

    Àrea completa de contenidors

19/12/2014

El passat 12 de desembre es va posar en marxa el nou sistema de recollida de les 5 fraccions de residus. El canvi ha suposat la substitució dels contenidors de càrrega posterior i grua per nous contenidors de càrrega lateral. 

 

El Consorci de Residus del Vallès Oriental va fer la licitació dels nous contenidors, aquesta va recaure en l'empresa Ros Roca. El cost total d'aquests nous contenidors ha estat de 140.000 € que l'Ajuntament haurà de liquidar al Consorci en 48 quotes mensuals. 

 

D'acord amb l'Agencia de Residus de Catalunya, els contenidors d'envasos lleugers i la meitat dels de vidre han estat a cost zero.

 

Els beneficis del nou sistema són l'augment de les àrees de recollida selectiva, que persegueix l'increment de la recollida de les fraccions d'orgànica, vidre, paper i cartró i envasos i la disminució de la resta. Pretén a més reduir la contaminació acústica, el temps i el consum energètic en el procés de recollida i descàrrega de contenidors. Finalment el canvi persegueix un canvi en l'estètica de l'espai públic, la millora de la neteja i una correcta ordenació dels punts de recollida.

 

Amb el nou sistema s'ha d'augmentar progressivament la recollida de les fraccions d'orgànica, paper i cartró, vidre i envasos. Segons dades del Consorci de Residus a Montmeló es recupera el 30% dels residus que generem a casa. L'objectiu a mitjà termini és arribar al 50%. Europa fixa aquest objectiu per a l'any 2020. El cost dels servei de recollida i eliminació de residus estimat per a l'exercici 2014 és de 545.000 €, mentre que el cost previst en el pressupost 2014 és de 537.000 €, en tant que s'ha tingut en compte un increment en els retorns produïts per l'increment de recollida selectiva. En aquest pressupost està incorporat les quotes dels contenidors.

 

Durant els mesos de desembre i gener, no s'instal·laran les guies al paviment fins no tenir clar que la ubicació és la correcta i més beneficiosa pels usuaris. Durant aquest període l'Ajuntament ha habilitat un telèfon (935 829 356) per a que la ciutadania pugui realitzar observacions, consultes o esvair dubtes sobre el nou sistema i d'aquesta manera poder millorar-ne qualsevol molèstia ocasionada pels canvis d'ubicació. També s'està realitzant un seguiment dels potencials desbordaments de contenidors per a estudiar-ne el motiu i reforçar les posicions.

 

Aquest nou sistema de recollida de residus s'integra a la campanya "Montmeló més net" que engloba als serveis de recollida de residus, neteja viaria i jardineria.Data de modificació: 25/12/2014 11:12:37