Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:35  |  15/02/2019

Data i hora oficial

El temps

Les competicions esportives del Circuit han generat un impacte econòmic de 332 milions d’euros l’any 2014

  • Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)

    Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló)

10/12/2014

El Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló), amb les competicions esportives que ha celebrat durant l’any 2014, ha generat un impacte econòmic de 332 milions d’euros a Catalunya. En aquest mateix exercici, la instal·lació ha registrat una ocupació de 310 dies (85%) durant els quals s’han dut a terme un total de 351 activitats diferents. Pel que fa a les xifres d’assistència, 548.804  espectadors han passat pel Circuit durant el 2014. Amb aquestes dades, el Circuit de Barcelona-Catalunya es consolida com a pol de desenvolupament econòmic i social de Catalunya, tant pel Vallès Oriental i les comarques veïnes, com per a la ciutat de Barcelona.

 


Els Grans Premis d’F1 i de MotoGP aglutinen el 84% de l’impacte econòmic


El FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2014 i el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ es reafirmen com a principals revulsius de la instal·lació, al ser els esdeveniments amb més impacte econòmic de tota la temporada. Els dos Grans Premis aglutinen el 84% de l’impacte del Circuit de Barcelona-Catalunya.

En el cas del FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2014, l’impacte econòmic ha estat de 188,2 milions d’euros representant el 56,6% del total del 2014. La despesa directa mitjana per espectador ha estat de 1.063 euros i l’impacte total per assistent al territori de 2.374 euros.

L’estudi xifra en 92,1 milions d’euros l’impacte econòmic generat durant la celebració del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, el que representa un 27,7% de l’impacte global. La despesa directa mitjana per espectador ha estat de 516 euros i l’impacte total per assistent al territori de 1.158 euros.  

La resta de competicions de motor que ha acollit el Circuit de Barcelona-Catalunya durant la temporada 2014 han generat un impacte econòmic de 52 milions d’euros, el 15,7% de la distribució de l’impacte. Aquests esdeveniments han estat: V de V Endurance Series, Esperit de Montjuïc, Campionats de Catalunya d’Automobilisme i CER, FIM CEV Repsol International Championship, Campionat Mediterrani de Velocitat, 24 Hores de Catalunya de Motociclisme, 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez i International GT Open. La despesa mitjana per assistent ha estat de 265 euros i l’impacte total per assistent al territori de 597 euros.

L’estudi de l’impacte econòmic ha estat desenvolupat per l’Institut DEP, una organització especialitzada en l’àmbit social que realitza activitats de recerca sociològica, consultoria i serveis relacionats amb l’obtenció, gestió i difusió d’informació.

 


310 dies d’ocupació amb 351 activitats diferents


Les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya han assolit una ocupació de 310 dies durant l’any 2014, un 85% del total dels 365 dies disponibles. Durant aquests dies s’han dut a terme 351 activitats diferents, el que demostra la polivalència de la infraestructura del Circuit, podent albergar més d’una activitat cada dia.

Dels 310 dies d’ocupació, 234 corresponen a lloguers (entrenaments, cursos de conducció, incentius d’empresa, filmacions, presentacions, etc.), 58 a l’activitat que generen les competicions que se celebren al Circuit i 18 jornades a obres de manteniment de la pista.

Pel que fa a les xifres d’assistència, 548.804 espectadors han passat pel Circuit de Barcelona-Catalunya durant l’any 2014. L’índex d’assistència puntual més alt ha estat de 205.680 assistents en el còmput global dels quatre dies del GRAN PREMIO DE ESPAÑA PIRELLI 2014, 91.480 el diumenge. El Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ ha estat el segon esdeveniment esportiu amb més afluència al Circuit, amb 163.045 espectadors en tres dies, 92.845 aficionats el diumenge, i superant les xifres registrades les temporades precedents.

 

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló) accelera amb el calendari 2015

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta per a la temporada 2015 un calendari ple de novetats i d’atractius. El programa esportiu compta amb un total de 15 esdeveniments que inclouen tres proves Mundials, dos campionats nous, curses de resistència i certàmens de caire nacional i internacional, que doten el Circuit amb un calendari de referència.

El FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2015 es disputarà del 8 al 10 de maig celebrant el 25è Gran Premi al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’aniversari portarà moltes sorpreses pels aficionats, que podran gaudir d’una sèrie d’activitats per commemorar aquesta efemèride en els dies previs i durant el mateix Gran Premi.

Però aquesta no serà l’única ocasió en què els equips de Fórmula 1 visitin el Circuit, ja que enguany tornen els Formula One Test Days, amb vuit jornades d’entrenaments de Fórmula 1 (del 19 al 22 de febrer i del 26 de febrer a l’1 de març), a més de dues jornades posteriors al Gran Premi (12 i 13 de maig). Aquesta particularitat fa del Circuit de Barcelona-Catalunya un traçat singular, al ser l’únic del calendari del Mundial en celebrar entrenaments oficials i un Gran Premi.

Una altra de les cites imprescindibles del Circuit, el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™, visitarà el traçat català del 12 al 14 de juny amb la setena prova del Campionat del Món i les categories Moto3™, Moto2™ i MotoGP™ a la pista.

A més del Gran Premi d’F1 i del Gran Premi de MotoGP, el calendari del Circuit tindrà una tercera prova Mundial, una de les grans novetats de la propera temporada: el Barcelona FIA World RallyCross. El Campionat del Món de RallyCross es disputarà el 19 i 20 de setembre, en el que serà un festival internacional de l’esport del motor que combinarà competició al màxim nivell amb la participació de pilots procedents dels Ral·lis o proves de velocitat de reconegut prestigi internacional.

Una altra de les noves incorporacions al calendari esportiu és el F4 Spanish Championship, que tindrà lloc els dies 3 i 4 d’octubre. Aquest certamen de monoplaces, ideat per la FIA, celebra la seva primera edició aquesta temporada 2015, concebut per a què els joves pilots procedents del karting puguin fer les primeres passes en els monoplaces.

No faltaran a la seva cita habitual les curses de resistència per excel·lència del Circuit de Barcelona-Catalunya com les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme (10, 11 i 12 de juliol) i les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez (4, 5 i 6 de setembre); campionats de reconegut prestigi com les V de V Endurance Series (21 i 22 de març), l’Esperit de Montjuïc (18 i 19 d’abril), el FIM CEV Repsol International Championship (20 i 21 de juny) i el CER-Copa d’Espanya de Resistència (15 de novembre); així com també certàmens regionals que promouen l’esport de base com els Campionats de Catalunya de Motociclisme (19 de juliol) o els Campionats de Catalunya d’Automobilisme (15 de novembre), en la mateixa jornada que el CER.

A més d’aquestes cites de motor, el Circuit de Barcelona-Catalunya també acollirà durant el 2015 proves esportives com el Duatló Ciutat de Granollers (8 de febrer) o les curses d’atletisme per l’Esclerosi Múltiple “Mulla’t i corre” (26 d’abril) i els 10kmRACC.

A aquest calendari de proves de competició també se suma l’activitat diària privada de la instal·lació i l’oferta habitual del Circuit de Barcelona-Catalunya dirigida al públic general com el Bicircuit, les tandes, la Conducció amb GT o les visites guiades.Data de modificació: 11/12/2014 11:58:11