Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:04  |  14/08/2018

Data i hora oficial

El temps

Nou sistema de recollida de residus

  • Nova àrea de 5 fraccions de recollida de residus

    Nova àrea de 5 fraccions de recollida de residus

4/12/2014

L'Ajuntament de Montmeló engegará properament un nou sistema de recollida de residus que té previst estigui enllestit abans de les vacances de Nadal. Es tracta de la substitució dels actuals contenidors per altres de càrrega lateral. Entre les principals avantatges d'aquest nou sistema de reciclatge destaca la possible contenció de la taxa de recollida de residus del proper any que anirà en funció de l'anàlisi dels resultat obtinguts.


Altres beneficis són l'augment de les àrees de recollida selectiva amb el conseqüent augment dels residus recollits separadament (fracció orgànica, envasos, vidre i paper i cartró), reducció de la contaminació acústica, millora del temps i reducció del consum energètic en la descàrrega dels contenidors, facilitat de neteja i millor ordenació en l'espai públic.


Un altre aspecte destacable és la reducció econòmica del servei de recollida de residus que comporta la implantació d'aquest nou sistema. La transferència i eliminació de residus municipals, juntament amb el servei de recollida de la fracció resta i orgànica són els apartats del servei que més disminueixen el seu cost. Aquest any, la despesa destinada al servei de recollida d'escombraries ha estat de 544.856 euros mentre el proper any s'estima sigui de 536.645.


Aquest nou sistema de recollida de residus s'integra dintre de la campanya "Montmeló més net" amb la qual l'Ajuntament vol conscienciar a la població de la importància ecològica i econòmica que comporta una bona pràctica del reciclatge. Segons dades municipals, aquest any s'han recuperat només el 30% dels residus domèstics que es generen al municipi. El programa Europa 2020 fixa l'objectiu de la recollida selectiva en un 50% a l'any 2020,quantitat que es podria incrementar fins el 80% si entre tots ens adonem de la importància de reciclar bé.

 

Els nous contenidors començaran a implantar-se entre els dies 10 i 12 de desembre. L'Ajuntament ha habilitat un telèfon per a informar sobre consultes i dubtes que poguin tenir la ciutadania sobre les ubicacions de les noves àrees. També rebran properament un futlletó informatiu amb un plànol de situació de les àrees de residus

 

CALENDARI D'IMPLANTACIÓ DELS NOUS CONTENIDORS
10 DESEMBRE • Contenidors de vidre, envasos i paper.
11 DESEMBRE • Contenidors de resta.
12 DESEMBRE • Contenidors d'orgànica.


• La implantació del nou sistema de contenidors de càrrega lateral es realitzarà de 21 a 06 h.
• Durant el primer trimestre de 2015 s'efectuarà una avaluació dels primers resultats del canvi de model.


+ Info:

93 582 93 65
OAC: de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Fins al 30 de gener de 2015.
mediambient@montmelo.cat


Informació relacionada


Data de modificació: 04/12/2014 20:12:29