Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:32  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

L’Oficina de Català reparteix Cinc contra cinc. Lèxic de futbol sala. Juguem-hi en català!, al coordinador dels equips de futbol sala de Montmeló, Xavier Marco

  • Cinc contra cinc

    Cinc contra cinc

3/12/2014

Amb la finalitat de dinamitzar la llengua catalana en l'àmbit de l'esport, des del CNL del Vallès Oriental, s’han distribuït, a través de les oficines de català de la comarca, el lèxic del futbol sala. Aquest lèxic es va elaborar a petició de la regidoria d’Esports de Caldes de Montbui que el va demanar a l’Oficina de Català de Caldes perquè molts entrenadors i esportistes els havien exposat la dificultat que tenen a vegades de saber com es diu alguna jugada, algun pas, algun moviment...

 

Quatre tècniques de diferents oficines de català del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental (Caldes, Granollers i Sant Celoni) van començar a treballar en l'elaboració del lèxic, juntament amb el TERMCAT, que ha comptat amb la col·laboració de tècnics, entrenadors i jugadors de futbol sala de la comarca.

 

Cinc contra cinc inclou un relat d'un infant que juga la final d'un torneig que serveix per anar introduint termes més bàsics i coneguts d'un partit de futbol sala; un glossari que aplega terminologia més específica de jugades, moviments, accions..., i una il·lustració d'un camp de futbol amb les diferents àrees, línies i punts de joc que tanca el quadríptic.

 

Amb l'elaboració i edició d'aquest lèxic es vol contribuir a la normalització de la terminologia esportiva donant a conèixer el lèxic català que cal utilitzar en el futbol sala, adreçat sobretot als entrenadors d'aquest esport que són qui transmeten aquesta terminologia i als jugadors que són qui la utilitzen i us animen a tots a fer-ne difusió.

 

+ info: facebook Oficinade Català de Montmeló

            www.cpnl.cat


Entitat

Informació relacionada


Data de modificació: 04/12/2014 19:25:19