Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:03  |  17/10/2018

Data i hora oficial

El temps

Presentació de les noves parelles de la 20a edició del Voluntariat per la llengua amb la col·laboració del CEM

  • 20a edició del Voluntariat per la llengua a Montmeló

    20a edició del Voluntariat per la llengua a Montmeló

28/11/2014

Dijous 20 de novembre, a les 19.30 h al Museu de Montmeló, es va encetar la 20a edició del Voluntariat per la llengua a Montmeló. La regidora de Cultura, Carme Palacios, va donar la benvinguda als assistents i seguidament es van anar nombrant les 8 noves parelles d’aquesta edició que  juntament amb les 13 que continuen de l’edició anterior conformen un total de 21 parelles. Les noves parelles van recollir el material de suport i el carnet del VxL que els permetrà gaudir de descomptes i entrades 2x1 en nombrosos teatres i museus de Catalunya.

 

A continuació, es va projectar la versió curta del documental “Carrers enfangats”, elaborat per l’Ajuntament de Montmeló, que explica, a través de testimonis i imatges antigues, com era la vida a Montmeló i mostra la transformació que han sofert diferents espais del poble.

 

Un cop acabada la projecció, Josep Umbert i M. Antònia Carrasco, membres del CEM (Centre d’Estudis de Montmeló), van explicar, amb el suport d’una presentació visual, què fan i quines persones formen i han format aquesta entitat. Així, els assistents es van assabentar que el CEM, periòdicament elabora butlletins sobre temes diversos i que té publicats diferents volums d’”Aproximació a la història de Montmeló”, a més de realitzar conferències sempre que els ho demanen. Tant la projecció com l’explicació del CEM es va seguir amb molta atenció i interès per part dels assistents.

 

Per acabar, es va poder visitar l’exposició “Montmeló rural” i en aquest espai, les parelles lingüístiques assistents, s’hi van fer una foto de grup.

 

El Voluntariat per la llengua de Montmeló també compta amb el suport de diferents entitats col·laboradores, les quals difonen el programa entre els seus socis, i d’establiments col·laboradors, que són comerços que s’han compromès a facilitar la pràctica del català als clients. Aquests comerços tenen en un lloc visible l’adhesiu distintiu d’establiment col·laborador.

 

Veure les fotografies de l'acte fent clic aquí


Entitat


Data de modificació: 28/11/2014 13:23:45