Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:28  |  18/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Consells clau per a la tornada a l'escola

  • Tornada a l'escola

    Tornada a l'escola

8/9/2014

D’aquí a pocs dies els nens tornaran a l’escola i es trobaran amb els seus companys, nous professors, noves classes, etc. Molts d’ells la nit anterior ni tan sols podran dormir dels nervis que suposa un esdeveniment tan important. Els cal, doncs, un acompanyament per anar-se adaptant de manera gradual al canvi tant física com sentimentalment. Facilitem a continuació algunes claus que faran més fàcil aquesta transició.

 

Per als més petits

És recomanable portar-los a visitar l'escola abans del primer dia, i explicar-los-hi mica en mica què es trobaran quan comencin les classes.
No cal sobreprotegir als més petits (ni perdre el vincle), ja que els pot provocar una pèrdua d'autonomia i confiança en sí mateixos.
Els pares han de transmetre alegria i aproximar el canvi en positiu, de manera que encomanin als fills aquest estat emocional.

 

Per a infants de primària i secundària
Cal fixar conjuntament un seguit d'objectius i avaluar-los cada trimestre.
És important que els pares transmetin als seus fills la cultura de l'aprenentatge per a que no percebin l'escola com una obligació.
És bo que els pares s'interessin i coneguin què fan els seus fills a classe, ja que els pares motivats generen fills compromesos amb l'aprenentatge.
És millor que els deures d'estiu es facin entre juliol i agost i no al setembre, per a que puguin començar el curs amb la ment més fresca.
Les primeres setmanes de setembre són ideals per ordenar l'habitació de cara al proper curs: guardar tot allò de l'any passat i comprar els llibres i el material escolar pel curs que està a punt de començar.

 

Per a tots els infants

Esmorzar adequadament abans de sortir de casa per arribar amb forces a l'escola. També és molt important que els nens prenguin a mig matí un entrepà o una peça de fruita.
És bàsic recuperar els hàbits de son una setmana abans de començar l'escola.
És important que el nen porti roba còmoda, no ajustada, independentment de si va amb uniforme o no.
El calçat també ha de resultar còmode i encaixar bé al peu, ni massa petit ni massa gran. En aquest cas el factor moda ha de quedar en un segon pla.
Cal escollir una bona motxilla per evitar l'excés de pes, les males postures i el dolor de l'esquena. En aquest sentit, l'Observatori FAROS recomana la motxilla ergonòmica dissenyada conjuntament per l'empresa Miquel Rius i l'Hospital Sant Joan de Déu.

 

A banda d'aquests consells, cal tenir present que els professors també juguen un paper clau en l'adaptació del nen a la tornada a l'escola. Per tant, és important que els pares mantinguin una estreta relació amb els professors, sobretot els primers dies, per estar al corrent de com el nen s'està adaptant al nou curs i poder aplicar les mesures més convenients en cas de necessitat.

En definitiva, tant els pares i mares com el professorat són clau per garantir una òptima tornada al'escola, i recordem, aquesta comença dies abans del primer dia de classe.

 

+ info: http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/consells-clau-tornada-lescola

La motxilla ergonòmicaData de modificació: 09/09/2014 10:07:14