Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:36  |  15/10/2018

Data i hora oficial

El temps

El CEM va presentar la seva nova publicació: "Aproximació a la Història de Montmeló. Segles XVI i XVII"

  • Presentació de "Aproximació a la Història de Montmeló. Segles XVI i XVII"

    Presentació de "Aproximació a la Història de Montmeló. Segles XVI i XVII"

  • Presentació de "Aproximació a la Història de Montmeló. Segles XVI i XVII"

    Presentació de "Aproximació a la Història de Montmeló. Segles XVI i XVII"

6/9/2014

El passat divendres, 5 de setembre de 2014, el Centre d'Estudis de Montmeló va presentar un nou llibre sobre la història de Montmeló. Aquesta nova publicació "Aproximació a la història de Montmeló. Segles XVI i XVII" és una exhaustiva recopilació de documents de l'època on es tracten diferents fets ocorreguts en el Montmeló dels segles XVI i XVII. 

Maria Antònia Carrasco va ser la presentadora de l'acte que va tenir lloc a la Sala de la Concòrdia de l'Ajuntament. Va obrir l'acte l'alcalde, Antoni Guil, qui va ressenyar la importància de llibres com aquest, així com els anteriors de la mateixa sèrie, per poder recuperar la història del municipi i va destacar el laboriós treball realitzat pels autors: Angel Piñero i Josep Umbert.
Seguidament, J. Umbert va explicar el procés d'elaboració d'una obra com aquesta i les dificultats que comporta: la recopilació del material, la traducció del llatí, realitzada pel filòleg Àngel Piñero, i la transcripció i redacció final de tots els documents. També va voler agrair especialment el treball de totes les persones que han col·laborat en aquesta publicació i va tenir unes paraules de record per l'historiador Amanç Fernàndez com a pioner en la publicació de llibres sobre la història de Montmeló.
Finalment, Xavir Pérez, director de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental, va fer un repàs dels diferents temes que es tractaven en el llibre: els diferents processos i plets que s'exposen, el paper de la parròquia i del Monestir de les Puell·es, la Guerra dels Segadors (1642) i la del "Gorretes o dels Barretines" (1687), les "visures" del terme municipal de l'època i la devoció per la imatge del Sant Crist de la Grua.
L'acte va concloure amb una breu roda de preguntes sobre l'elaboració del llibre. Els autors de l'obra ja estan treballant enel següent document que donarà continuació al ara presentat i que versarà sobre la història del segle XVIII a Montmeló.Data de modificació: 08/09/2014 17:43:03