Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:13  |  15/08/2018

Data i hora oficial

El temps

Comencen les "Nits d'Estiu a la Romana" a Mons Observans

  • Mons Observans de nit

    Mons Observans de nit

10/7/2014

El proper divendres 11 de juliol s'inaugura la segona temporada de les Nits d'estiu a la romana a l'assentament romà de Mons Observans. El divendres 11, entre les 8 i les 12 de la nit, el fotògraf Joel Mesas impartirà un taller de fotografia nocturna que, enguany, a més de tractar la llum de flash i els efectes de llum, se centrarà en la fotografia de la lluna, les estrelles i les circumpolars. Per complementar el taller s'instal·larà al mateix jaciment un telescopi que els assistents podran acoblar a les seves pròpies càmeres per fotografiar la lluna de ben a prop. A partir de les 12 de la nit, el narrador Albert Estengre posarà el punt i final al taller amb una sessió de llegendes intitulada "Històries de la lluna a l'antiguitat clàssica".

L'endemà dissabte, 12 de juliol, l'activitat fotogràfica continuarà al jaciment amb l'acció Mons Observans a cop de flash, que el fotògraf Joel Mesas ha estat preparant en col·laboració amb les associacions fotogràfiques de Montmeló i Montornès del Vallès. L'A cop de flash pretén fotografiar les estructures arqueològiques utilitzant únicament la llum dels flashos dels participants. L'activitat, que està oberta a tothom, s'iniciarà a ¾ de 9 del vespre i es perllongarà fins a la mitja nit. La fotografia resultant es presentarà en una exposició fotogràfica col·lectiva que s'inaugurarà el 26 d'octubre al punt d'informació del jaciment.

El dissabte 26 de juliol se celebrarà el convivium, un tast de cuina romana que permetrà als participants descobrir com se celebrava un banquet romà en l'entorn màgic del jaciment. La preparació del tast anirà a càrrec dels arqueòlegs Josep Maria Solies i Juana M. Huélamo, especialistes en cuina romana i arqueogastronomia. De forma prèvia al sopar, s'ha organitzat una visita teatralitzada nocturna a Mons Observans amb les estructures arqueològiques ambientades amb il·luminació arquitectural.

Trobareu més informació a la pàgina web www.monsobservans.cat des d'on podreu fer la inscripció a cadascuna de les activitats. Us hi esperem!Data de modificació: 25/07/2014 12:24:22