Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

03:00  |  19/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Les valoracions econòmiques del Gran Premi de Fórmula 1

  • Montmeló durant el cap de setmana del Gran Premi

    Montmeló durant el cap de setmana del Gran Premi

  • Montmeló durant el cap de setmana del Gran Premi

    Montmeló durant el cap de setmana del Gran Premi

8/5/2014

La cursa generarà un impacte econòmic de 200 milions d'euros

 

Durant la presentació del gran Premi 2014, el passat dimecres 30 d'abril, als jardins del Palau de Pedralbes, el president del Consorci del Circuit de Barcelona-Catalunya, Vicenç Aguilera, va avançar que la cursa d'enguany podría tenir un impacte econòmic d'uns 200 milions d'euros. Aquesta xifra representa un augment d'uns 40 milions respecte a la xifra de 2012.

 

Aquesta previsió es realitza en funció de l'increment d'espectadors previst que será de 100.000 persones aproximadamént, lleugerament per sobre dels 95.000 assistents de l'any anterior i molt per sobre dels 65.000 de l'any 2012.

 

Els diferents representants polítics i organitzatius, creuen que la marca Barcelona fa que el Circuit també estigui present a totes les fires i events turístics d'arreu del món i això por donar un valor afegit en proves con els Grans Premis.

 

Més de 300 persones de Montmeló treballaran al Gran Premi d'enguany

 

Antoni Guil, durant la presentació del Gran Premi també va valorar de manera positiva l'impacte de la marca Barcelona: "tot el que sumi és benvingut i a més, tothom que ve ja veu que la instal·lació és en un lloc anomenat Montmeló". L'alcalde va afegir que " pel que hem de treballar ara és per la reactiviació de la vida al Circuit, perquè això representa més activitat, més ocupació i el manteniment de l'equipament en el territori".

 

Pel que fa a les ofertes de feina que s'han rebut a la borsa de treball del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, per a treballar els dies del Gran Premi de F1, tant al Circuit com per a Atresmedia, enguany hi ha una previsió d'insercions laborals molt superior a les dels altres anys, gairebé del doble. Sobre unes 330 persones de Montmeló, en contractes de diferent intensitat i per a tasques de neteja, manteniment, muntatge i control d'accessos, treballeran durant els dies de les curses.

 

El motiu d'aquest increment s'explica bàsicament pel fet que ha començat una nova empresa a gestionar les vacants de controlador d'accessos, i en previsió d'aquest fet ja s'havien fet gestions amb el Circuit per tal que els usuaris de la borsa de treball de Montmeló poguessin aprofitar-ho.

 

Les diverses empreses que s'han adreçat a la borsa de treball per a sol·licitar personal valoren molt positivament el servei prestat per l'Ajuntament, juntament amb el fet que si contracten personal del municipi no els cal invertir recursos en el desplaçament d'altres candidats de fora, i tenen més capacitat de gestionar les incidències.

 

Des del Departament de Promoció Econòmica s'ofereix també a les empreses subvencions per a la contractació d'aturats inscrits del municipi, i recursos per a la formació dels nous candidats, amb cursets a mida per a cada cas concret.