Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:27  |  14/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Montmeló per l'educació en valors

  • Lliurament de premis del concurs Montmeló per l'educació en valors

    Lliurament de premis del concurs Montmeló per l'educació en valors

  • Xerrada sobre la prevenció de drogues de David Sanitjas

    Xerrada sobre la prevenció de drogues de David Sanitjas

24/3/2014

Durant la primera quinzena de març, el grup impulsor del Pla Educatiu de Poble ha desenvolupat un programa d’activitats i tallers dirigits a infants, joves, famílies, entitats... destinats a treballar i promoure l’educació en valors i sota el nom de la campanya “Montmeló per l’educació en valors”.

 

A l’INS Montmeló s’han estat realitzant tota una sèrie de xerrades des de 1r fins a 4t d’ESO sobre prevenció de drogues que s’ha complementat amb una xerrada dirigida a les famílies dels joves a la Sala de la Concòrdia. En totes elles, també s’ha fet molta incisió en valors com el respecte cap a un mateix i cap als altres i la responsabilitat.

 

Per altra banda, alumnat de sisè de les escoles de primària, delegats de classe de cada curs de l’institut i algunes entitats locals han participat en unes xerrades-tallers organitzades per l’associació “No somos invisibles”, formada majoritàriament per persones amb paràlisi cerebral que han aportat a infants i joves una lliçó molt valuosa sobre l’esforç, la superació personal i el respecte cap a la diferència. Es valora que la realització d’aquests tallers ha estat molt enriquidora. Aquestes jornades es poden visualitzar al vídeo que s'adjunta, fent clic aquí.

 

Pel que fa al treball amb les famílies, Luis Alexis Maldonado, formador de la FAPAC, va oferir una xerrada sobre com treballar el respecte des de casa, a través de la projecció de curts de vídeo exemplificatius de situacions quotidianes que convidaven a reflexionar. A la sessió, es va crear un debat interessant entre famílies i docents relacionat amb l’educació dels fills i filles.

 

Finalment, cal destacar el concurs “Montmeló per l’educació en valors” en el què 9 infants de primària i 19 joves de l’institut han participat amb un dibuix, una redacció, una manualitat o un audiovisual aportant la seva visió de valors com l’empatia, el respecte, l’amistat i la solidaritat. Des del grup impulsor es va convocar a tots els participants a un acte de reconeixement de la seva participació al concurs.

 

Les properes actuacions del grup impulsor del PEP continuaran apostant pel foment de l’educació en valors i el treball en xarxa amb entitats i centres educatius del municipi, i els podrem trobar a la Festa del Comerç i Entitats que es realitzarà el proper 7 de juny.