Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:21  |  19/05/2019

Data i hora oficial

El temps

Un viatge a través del temps

  • Entrada a Montmeló per la carretera de La Roca. Cedida per Marta Capdeferro

    Entrada a Montmeló per la carretera de La Roca. Cedida per Marta Capdeferro

  • Can Guitet (1913) Institut Ametller d'Art Hispànic/Arxiu Mas

    Can Guitet (1913) Institut Ametller d'Art Hispànic/Arxiu Mas

  • Vista aèria carrers Major i Vic. Cedida per Maria Carrasco

    Vista aèria carrers Major i Vic. Cedida per Maria Carrasco

20/3/2014

Ball de Gitanes a l´era de la plaça Gran. Cedida per Pepet Cuní

  

Un projecte de recuperació de la memòria històrica ens permetrà conèixer com era el nostre poble al segle XX.

 

Des de l'Ajuntament de Montmeló, a través de la seva Àrea de Cultura, estem treballant en un projecte de recuperació de la memòria històrica per tal de conèixer com era el Montmeló de principis del segle XX, les seves transformacions, la vida cultural i social del poble, els difícils anys de la guerra i la postguerra...

 

L'objectiu és realitzar tres vídeos temàtics que recolliran els testimonis i les vivències de diferents persones del nostre poble, que ens endinsaran en un viatge al passat, a través d'emocions i records, i que ens mostraran com van ser aquells anys. La il·lusió amb què esperaven la Festa Major, el pas per l'escola, les feines del camp, els seus jocs i diversions, la tradició teatral del municipi, la seva vida quotidiana, el ball de gitanes, els patiments de la guerra i la postguerra..

 

El primer d'aquests audiovisuals mostrarà la vida quotidiana i l'evolució econòmica i urbanística del nostre poble, el segon es centrarà en els aspectes socials i culturals i el tercer aprofundirà en com es va viure la guerra civil i la postguerra al nostre municipi.

 

Amb aquest projecte de recerca tornem a recuperar el treball de tradició oral que es va iniciar ja fa uns deu anys i que va culminar amb la publicació d'un monogràfic dedicat a la Festa Major, on trenta-cinc avis i àvies de Montmeló parlaven de com era aquesta festa des de principis del segle XX fins a la dècada dels anys cinquanta.

 

Per això, us agrairíem que si disposeu de material fotogràfic, vídeos, diaris, cartes, etc., sobre la vida quotidiana del municipi, els seus habitants i costums o qualsevol tret identificatiu d'aquest període de la nostra història, ens ho feu arribar al Museu Municipal en horari de 9 a 15 hores. Aquest material serà tractat amb molta cura i retornat en breu.

 

Volem que les vostres passes perdurin en la memòria col·lectiva perquè no es construeix un futur ferm i esperançador sense la sàvia mirada del passat.