Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:32  |  17/10/2018

Data i hora oficial

El temps

Procés participatiu del nou equipament juvenil de l'Antiga Estació

  • L'antiga estació de Montmeló serà l'espai del nou equipament juvenil

    L'antiga estació de Montmeló serà l'espai del nou equipament juvenil

30/1/2014

Dissabte 22 de febrer, convocatòria a tots els joves entre 12 i 35 anys


El departament de Joventut de l'Ajuntament amb el suport tècnic de la Direcció General de Joventut va iniciar, el passat mes de desembre, el procés participatiu del nou equipament juvenil.


Aquest procés té com a objectiu apoderar els i les joves com agents de les polítiques de joventut de Montmeló i per fer-ho cal realitzar accions conjuntes amb els col·lectius de joves i crear i dissenyar conjuntament amb ells, un espai d'interlocució entre aquests col·lectius i l'administració local.


El procés es divideix en cinc fases:

Fase 1: Planificació del procés i creació del grup motor.

             Preparació de la jornada i difusió.


Fase 2: Jornada participativa: diagnòstic i propostes (usos, espais i gestió).

             Anàlisi de resultats de la jornada de participació i devolució.


Fase 3: Treball de les propostes en relació a l’equipament (grups de treball) .


Fase 4: Jornada per avaluar el que hem fet i què hem aconseguit.


Fase 5: Obertura de l’equipament.


Dissabte 25 de gener es va fer la primera trobada del Grup Motor format per entitats i col·lectius de joves que tenen relació amb joventut normalment o puntualment, com és el cas de l'Esplai, ACEM, els joves músics del Buc d'assaig, el Grup de Rol, Joves de l'INS Montmeló, Moviement, Joves que participen als grups de Melons i Creuats de Festa Major i la Colla de Diables.


En aquesta primera reunió es va preparar la Jornada Participativa prevista per dissabte 22 de febrer, on tots els joves de Montmeló podran dir la seva i s'obrirà el debat entorn els futurs usos de l’equipament.


Aquest Grup Motor ha de servir també per fer la difusió a la resta de població jove i reforçar la difusió a través dels canals habituals de l'Ajuntament (agenda, xarxes socials, web, ...)


A partir de les conclusions que es treguin es començarà a treballar pel disseny i usos que els joves del municipi volen donar-li al seu equipament. Els usos d’un espai en determinaran el disseny : distribució d’espais, com han de ser les sales...


El procés també ha de servir per a generar unes dinàmiques i espais de participació que després es mantinguin en la posada en marxa de l’equipament: participació en el contingut (programació, activitats) i fins i tot en la gestió - per arribar a constituir en un futur un model de cogestió.