Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:51  |  21/11/2018

Data i hora oficial

El temps

El servei de mediació hipotecària de la Generalitat s'estén a Montmeló

20/12/2013

El servei d’assessorament i mediació sobre el deute hipotecari de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Ofideute, s’estén a Montmeló


El secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, i l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, han signat aquest matí un conveni d’Ofideute per atendre, assessorar i informar les persones amb problemes de pagament dels préstecs hipotecaris als bancs i, si cal, fer la mediació amb les entitats al municipi de Montmeló (Vallès Oriental). El director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, també ha subscrit l’acord.


El servei d’Ofideute de la Generalitat funciona des del gener de 2010 per intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs, amb l’objectiu de buscar solucions i evitar la pèrdua de l’habitatge i l’exclusió social residencial. Des de llavors, el servei ha atès 368 famílies del Vallès Oriental i s’han fet 183 mediacions. Els bancs han acceptat una solució pactada en 92 casos i la resta d’expedients estan en fase d’estudi.

Ofideute és present a la comarca des del setembre de 2012, quan l’Agència va signar un conveni amb l’Oficina del Consell Comarcal del Vallès Oriental. A Montmeló s’han fet entrevistes a nou famílies, de les quals en quatre casos l’assessorament ha tingut un bon resultat, en dos la mediació s’ha tancat amb propostes no acceptades i tres estan en tràmit. A la ciutat veïna de Parets del Vallès, s’han realitzat 18 entrevistes, de les quals s’han aconseguit nou mediacions amb èxit, s’han tancat quatre casos i hi ha cinc expedients oberts i en tràmits amb les entitats. Pel que fa a Catalunya, Ofideute ha iniciat 6.396 expedients, ha fet entrevistes a 5.261 persones amb problemes per pagar les hipoteques i s’ha arribat a un acord pactat amb els bancs en 867 casos d’impagament.


Una xarxa de 37 oficines

El 2012 es van obrir 11 nous punts del servei d’assessorament sobre el deute hipotecari. Aquest any s’han posat en marxa un total de 25, i el gener de 2014 és previst signar un conveni similar al d’avui a les Terres de l’Ebre. Del total de les 37 oficines obertes, 18 pertanyen a la demarcació de Barcelona, 5 a Girona, 4 a Lleida i 10 a Tarragona (comptant les Terres de l’Ebre).