Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:03  |  13/11/2018

Data i hora oficial

El temps

El Departament de Cultura recull tota la programació de cinema en català en un nou web

18/12/2013

El Departament de Cultura ha obert un nou portal de cinema en català que permet consultar tota l’oferta disponible, tant pel que fa a producció pròpia en llengua catalana com a pel·lícules doblades i subtitulades. A més de destacar les darreres pel·lícules estrenades, permet accedir a la programació tant per pel·lícules com per cinemes, localitats o comarques.

Cada film conté una fitxa descriptiva que inclou el cartell publicitari, les dades més rellevants, com el títol en català, el títol original, el director, els intèrprets, una sinopsi, les característiques de la versió, la qualificació i la data d’estrena. El portal també incorpora l’oferta dels principals festivals de cinema catalans amb pel·lícules doblades o subtitulades en català i un apartat d’informació complementària que aplega webs com el de l’Acadèmia del Cinema en Català o la Filmoteca de Catalunya. Tota aquesta informació es recull amb una estructura molt clara i visual que permet fer consultes de totes les pel·lícules.

El web, que obté la informació de les distribuïdores de cinema, té com a finalitat la difusió del cinema en català i s’afegeix a les iniciatives destinades a augmentar les estrenes de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana que impulsa el Departament de Cultura, com les subvencions a les empreses de distribució cinematogràfica interessades en el doblatge o la subtitulació en català, o el cicle CINC de cinema infantil en català que porta, cada primavera i tardor, prop de 300 sessions de cinema infantil a tot Catalunya. És l’únic portal que agrupa tota l’oferta disponible de cinema en català.

En els propers mesos, el portal s’ampliarà amb nous serveis i continguts. Es preveu que s’hi pugui accedir a notícies relacionades amb el cinema en català i que inclogui informació històrica sobre la producció cinematogràfica en català, tant original com doblada i subtitulada dels darrers deu anys. El web Cinema en català està associat a la pàgina facebook.com/cinemaencatalà, on s’ofereixen tràilers, cartells, imatges i notícies relacionades amb el cinema en català i que ja té més de 8.000 seguidors.

http://www.gencat.cat/llengua/cinema

www.gencat.cat/cultura