Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:32  |  14/11/2018

Data i hora oficial

El temps

Formació a l'abast de tothom

2/12/2013

El foment de l'ocupació no s'entén sinó va acompanyat d'una clara política formativa. A més d'identificar les necessitats formatives de les persones que busquen feina, cal mantenir un permanent contacte amb les empreses per tal de copsar quines són les seves necessitats i així poder ajustar molt més totes les accions formatives. L'equip de Govern ho ha tingut clar des del primer dia i no ha esmerçat esforços en aquest sentit, tot oferint una formació diversa, funcional i a l'abast de tothom.

 

Amb el clar objectiu de millorar les capacitats d'ocupabilitat dels alumnes que hi han participat, el Departament de Promoció Econòmica ha organitzat, entre 2012 i 2013, un total de 42 accions formatives a les que hi van participar 874 alumnes.

 

La major part d'aquestes accions (veure gràfica) no van tenir cap cost pels alumnes. A les accions amb cost, aquest sempre va estar entre un 20% i un 50% dels preus de mercat, i fins tot de les ofertes d'altres Ajuntaments.

 

Dels cursos en els que els alumnes suportaven algun cost, els més econòmics van ser els d'idiomes, amb un cost mensual de 10 euros, mentre que el més car va ser el de carretilles d'alta especialització ( frontal-retràctil-transpaleta), amb un cost de 100 euros.

 

A destacar el Curs de Control d'Accessos, del que s'han celebrat dues edicions, amb un cost pels alumnes residents a Montmeló de 58 euros, quan al mercat formatiu té un cost que oscil·la entre els 200 i els 350 euros i el curs d'operari de planta química, inclòs dins el Programa de Formació a Mida en el que col·labora la Diputació de Barcelona, totalment gratuït pels participants i amb un cost real de 750 euros per alumne.