Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:22  |  24/01/2019

Data i hora oficial

El temps

Adif ja ha encarregat el projecte d'integració urbana i d'urbanització de l'àmbit del soterrament a Montmeló

2/10/2013

Després de la reunió que l'alcalde va mantenir a Madrid, el passat 18 de setembre, amb el director general d'explotació i construcció d'Adif, senyor Antonio Gutiérrez Blanco, l'Ajuntament de Montmeló ha rebut d'Adif la confirmació de l'encàrrec de la redacció del projecte d'integració urbana i d'urbanització de l'àmbit del soterrament a Montmeló a l'empresa INECO, amb un pressupost de licitació de 246.712,64 €.

 

D'aquesta manera es desencalla aquest pas previ indispensable per a l'inici de les obres d'urbanització de la llosa de formigó sorgida amb la construcció dels túnels de la línia convencional i de la línia d'alta velocitat.

 

Un cop redactat el projecte s'establirà el calendari d'execució de l'obra, plantejat inicialment en tres fases, que en principi hauria de començar en el segon semestre de 2014 i sempre en funció de les consignacions pressupostàries.

 

La primera fase serà el tram central: des de la nova estació de Rodalies fins al carrer Pompeu Fabra. La segona fase serà la que va de Pompeu Fabra fins a la boca nord del túnel, tocant als viaductes. Per al final, es deixa el tram meridional: de l'estació fins a la boca sud.

 

Aquest encàrrec s'emmarca en el compliment de l'addenda 2010 signada pel Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, Adif i l'Ajuntament, al protocol signat pels mateixos interlocutors a l'any 2005 i amb el que es donava inici a les actuacions de soterrament de les vies en el nostre municipi.