Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:26  |  26/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Manifest de l'Onze de Setembre de 2013

11/9/2013

Catalunya es troba en un dels moments més transcendents de la seva història, fent front a una triple crisi, econòmica i social, política i de relacions amb l’Estat.

 

La primera provoca que centenars de milers de famílies catalanes estiguin patint o temin patir conseqüències gravíssimes en la seva vida: atur, pobresa, exclusió social, privacions i dificultats d’accés a serveis bàsics.

 

Patim una profunda crisi del sistema polític que s’expressa en els casos de corrupció i en la pèrdua progressiva de la confiança dels ciutadans en les institucions per la manca de transparència i de fórmules reals de participació.

 

L’encaix de Catalunya a l’Estat és qüestionat per la majoria de la ciutadania i que prové de les accions que atempten contra la voluntat d’autogovern. Avui hi ha una majoria social que rebutja radicalment el procés de recentralització impulsat pel Govern de l’Estat, els atacs contra la llengua i la cultura catalanes; així com l’actual marc autonòmic, un marc institucional que no reconeix ni la personalitat nacional de Catalunya, ni la plena voluntat d’autogovern, ni garanteix els recursos econòmics que en justícia ens corresponen.

 

En aquesta mateixa plaça, en anteriors edicions de la Diada, hem reivindicat el dret a l’autodeterminació. Catalunya ha de definir el seu futur. Els catalans i les catalanes tenim el dret innegable de decidir el país que volem. Per això reivindiquem de nou i amb la mateixa intensitat el dret a decidir per nosaltres mateixos, com a únic camí per resoldre democràticament el conflicte obert amb l’Estat i per avançar cap a la sobirania de Catalunya.

 

Aquest 11 de setembre l’Assemblea Nacional Catalana ha convocat una cadena humana, la Via Catalana cap a la Independència. Una mobilització que sumarà a favor de l’objectiu compartit de realitzar una consulta sobre el futur polític de Catalunya. Més que mai necessitem la força de la suma de totes aquelles persones favorables al dret a decidir, estiguin a favor de la independència, d’establir una nova relació amb l’Estat o simplement a favor del dret democràtic a ser consultats.

 

Els propers mesos seran decisius per Catalunya. Necessitem la força de la suma. La capacitat per articular estratègies d’àmplia base social. La intel·ligència per consolidar ponts de diàleg entre les diferents sensibilitats del catalanisme.

 

Aquest Onze de Setembre, reivindiquem de nou els nostres drets socials i nacionals. Per això reivindiquem amb la mateixa intensitat el dret a decidir per nosaltres mateixos i el dret al treball, a l’habitatge, a la protecció social, a l’educació, a la sanitat, i a un entorn mediambiental adequat, racional i sostenible.

 

A l’any del centenari del naixement de Salvador Espriu, des de la defensa dels nostres drets socials i nacionals, les entitats i partits polítics de Montmeló fem nostres les seves paraules: “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”.

 

Montmeló, 11 de setembre de 2013