Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:01  |  24/09/2018

Data i hora oficial

El temps

Un fort episodi d'aire i pluja causa danys materials en edificis i via pública a Montmeló

19/7/2013

Van ser 10 minuts de pluja i calamarsa, acompanyats d'una intensa ratxa d'aire, que van provocar la caiguda de mobiliari públic i d'arbrat

 

Dijous 18 de juliol, entre les 15.30 i les 16 hores, Montmeló va patir el que moltes persones ja han catalogat com un autèntic vendaval. El breu però intens episodi d'aigua i calamarsa, acompanyat d'una forta ratxa de vent, ha causat danys materials en diferents zones del poble.

 

A la via pública es van patir talls de circulació per zones inundades a la verneda del Congost, a Miquel Biada i altres carrers. Al carrer del Timbaler del Bruc es va haver de retirar un arbre caigut. També van patir danys materials alguns equipaments com l'escola Sant Jordi, la Fireta i l'edifici de l'Ajuntament. En diferents parcs i places, es va produir la caiguda d'arbrat, trencament de branques, així com de diferent mobiliari urbà (papereres, contenidors, ...) que van ser arrencats o moguts per la força del vent.

 

També cal lamentar desperfectes particulars en diferents edificis d'habitatges i comerços de la població, així com els danys col·laterals soferts en vehicles que van rebre l'impacte d'objectes arrossegats pel vendaval.

 

A causa de tot el que ha passat durant aquest episodi d'aire i pluja, els diferents cossos de seguretat van haver d'intervenir en feines d'emergència, per restablir la normalitat. Policia local, Mossos d'Esquadra, membres de Protecció Civil, bombers i brigada municipal de neteja i jardineria, van haver de realitzar diferents sortides per acordonar zones inundades i retirar arbrat i mobiliari de la via pública.

 

Tot i la violència de l'episodi viscut, la policia local, ha informat que no cal lamentar danys personals. Els moments de més força del vendaval van durar uns 10 minuts. En aquest interval de temps, segons fonts meteorològiques locals consultades, es van registrar 18,6 litres/m2 entre les 15.20 i les 16.40 hores. D'aquesta precipitació caiguda, 16,6 litres van caure entre les 15.40 i les 16 hores. El més destacable d'aquestes dades és que entre les 15.50 i les 16 hores, es va produir la major intensitat de precipitació, arribant-se a registrar una intensitat de 303,2 litres / h. Segons la font informada, aquesta intensitat d'aigua per hora "és una xifra totalment excepcional a la zona i concretament a Montmeló, ja que poques vegades, durant l'any, se supera la intensitat de precipitació de 100 litres / h, i en aquest cas la xifra es va veure triplicada".

 

Els membres de la brigada municipal i de jardineria, després d'efectuar les tasques de neteja més urgents, han estant realitzant al llarg de la jornada de divendres diferents actuacions de neteja i poda en places, jardins i parcs públics, per restablir la normalitat en la mesura del possible . Per la seva banda, els habitants que van viure l'episodi de la tempesta d'ahir, trigaran temps a oblidar els moments viscuts.

 

Galeria de fotos relacionades