Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:45  |  25/09/2018

Data i hora oficial

El temps

La Nit dels Museus

21/6/2013

El passat dia 7 de juny, es va realitzar la visita nocturna a Mons Observans, ajornada per la pluja. Més de 50 persones es van desplaçar des del Museu de Montmeló, fins al Turó de Can Tacó. Un cop allà, l'arqueòleg Pol Castejón, amb la inestimable ajuda del romà "Máximus minimus", van realitzar una exhaustiva visita teatralitzada pel jaciment arqueològic. El recorregut va ser molt didàctic i instructiu. Al final del mateix, Máximus va mostrar la tècnica de les pintures murals que es van trobar al terreny.


Per finalitzar la nit, els assistents van escoltar amb atenció diverses llegendes sobre bruixes i personatges de la comarca que van fer les delícies de grans i petits.


Totes aquestes activitats, així com una exposició sobre les troballes arqueològiques descobertes i un taller d'arqueologia, s'han dut a terme al llarg dels mesos d'abril, maig i juny en Mons Observans.


Finalment, destacar que l'estudi d'arquitectura de Toni Gironès, ha estat finalista als premis FAD d'arquitectura, per l'obra de rehabilitació del jaciment de Can Tacó. Aquests premis s'atorgaran el proper 11 de juliol.


+ info: monsobservans.cat