Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

15:53  |  19/12/2018

Data i hora oficial

El temps

Ja ha començat a funcionar la Caravana "FUNDACIÓN MAPFRE"

28/5/2013

Gairebé 400 nens participaran en aquesta activitat educativa que té com a objectiu promoure comportaments i actituds responsables als escolars catalans en relació amb el trànsit

 

L’Institut de Seguretat Viària de FUNDACIÓN MAPFRE, amb la col•laboració de la Federació Catalana d’Automobilisme, ha presentat aquest matí la Caravana d’Educació Viària a Montmeló, que estarà instal•lada al carrer Maragall, nº25 d’aquest municipi, fins divendres 31 de maig, des de les 9:00 a les 16:30 hores.

 

Es tracta d’una activitat educativa gratuïta dirigida a escolars entre 8 i 12 anys, que té com a objectiu principal promoure comportaments i actituds responsables dels escolars catalans en relació amb el trànsit, aportant coneixements adequats i assajant en situacions reals. Es preveu que gairebé 400 nens i nenes procedents de diferents col•legis d’aquest municipi aprendran comportaments i actituds cíviques a l’entorn viari mitjançant l’ensenyament teòric-pràctic de la seguretat viària.

 

A Espanya, durant el 2011, un total de 42 nens d’entre 0 i 14 anys van ser víctimes mortals d’un accident de trànsit, dels que, 19 eren passatgers, 18 vianants i 5 eren conductors. Les víctimes infantils a la carretera van ser 27, la majoria passatgers. En zona urbana, on van morir 15 nens, 13 van morir a conseqüència d’un atropellament.

 

La Caravana està dotada d’una aula informativa on els escolars, en la seva qualitat de vianants, conductors i viatgers, reben formació teòrica sobre els conceptes bàsics de circulació que han de tenir en compte. Aquestes sessions formatives les imparteixen monitors especialitzats en seguretat viària. També realitzen sessions pràctiques en un circuit de karts, on es plantegen situacions reals, en les que el nen es pot trobar al seu entorn més proper. La gran novetat d'enguany és que els karts són elèctrics; això representa un estalvi d'energia i una reducció considerable de contaminació.

 

Amb aquesta acció, FUNDACIÓN MAPFRE recorrerà al llarg d’aquest any 12 municipis de Catalunya, en els que impartirà formació sobre seguretat viària a més de 10.000 alumnes.

 

A la presentació d’aquesta activitat, celebrada davant del circuit de la Caravana, han participat Antoni Guil, Alcalde de Montmeló; Carlos Roman, Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Montmeló; Ramón Izquierdo, Gerent de la Federació Catalana d’Automobilisme; i Andrés San José, Director d’Oficina de MAPFRE a Mollet.

 

FUNDACIÓN MAPFRE aposta per la seguretat viària

 

Els accidents de trànsit s’han convertit en una de les majors càrregues per a la nostra societat actual. Per això FUNDACIÓN MAPFRE dedica tots els seus esforços a la reducció dels accidents de trànsit i a l’educació viària amb la col•laboració d’entitats i centres escolars, prestant una especial atenció als nens i joves, col•lectius en els que els accidents de trànsit són una de les primeres causes de mortalitat.